dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaWethouder Bosch teleurgesteld in kabinetsplannen
Gepubliceerd: 2009-04-01
door: Stadsredactie WdH

Wethouder Harrie Bosch vindt dat het kabinet veel te weinig doet om de koop van woningen te stimuleren. Tijdens de raadscommissie Stad & Ruimte van dinsdagavond zei hij dat de vraag naar duurdere woningen volledig is weggevallen en dat hij had verwacht dat het kabinet daar in hun crisisplan iets aan zou doen.

Volgens de wethouder wonen is de huidige crisis bijzonder ernstig en denkt hij dat de crisis langer zal aanhouden dan menigeen nu denkt. Vooral de verkoop van duurdere woningen in Leidsche Rijn is helemaal stilgevallen. De wethouder wil niet al te snel met ontwikkelaars om tafel om de duurdere plannen om te vormen naar goedkopere woonwijken omdat hij de mix van goedkoop en duur voor de langere termijn in balans wil houden.

Toch sloot hij niet uit dat een aantal stilgevallen bouwplannen op den duur toch wordt aangepast.

Bosch denkt dat de grondexploitatie van Leidsche Rijn de vertraging van de bouw financieel nog wel even kan hebben. Duurt de crisis langer dan zullen er wel flinke negatieve effecten zijn op het huishoudboekje en op de realisatie van voorzieningen. De effecten wil de wethouder het liefst vertrouwelijk delen met de gemeenteraad bij het uitbrengen van de komende bestuursrapportage.

Het college maakte woensdag bekend 90 miljoen euro te willen investeren om de effecten van de economische crisis tegen te gaan.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht