dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaWolfsen tracht publicatie in Ons Utrecht te voorkomen
Gepubliceerd: 2009-04-14
door: Stadsredactie JvS

Burgemeester Wolfsen en hoofd Roland Jurriëns van het Communicatiebureau van de gemeente Utrecht hebben de afgelopen dagen diverse pogingen ondernomen om de publicatie van een artikel in huis-aan-huiskrant Ons Utrecht, die vanaf vanmiddag wordt bezorgd, te voorkomen.

Het artikel, geschreven door freelancejournalist Wouter de Heus, gaat over de pensionkostendeclaratie van Wolfsen. Bestuursrechtdeskundige Twan Tak stelt in het stuk dat Wolfsen een bedrag van 17.000 euro voor de huur van een gemeubileerd appartement dient terug te storten omdat hij het geld ten onrechte zou hebben ontvangen. Ook Wolfsen komt uitgebreid aan het woord. Hij meent dat hij volledig terecht en op basis van uitleg door het ministerie van binnenlandse zaken van de pensionkostenregeling gebruik heeft gemaakt. Hij vindt de media-aandacht voor de zaak niet getuigen van ‘keurig gedrag’.

Hoofdredacteur Robert Jan van der Horst van Ons Utrecht is sinds vrijdag meerdere malen door Wolfsen en diens medewerker Jurriëns gebeld. Hem werd te verstaan gegeven dat hij met een probleem zou zitten als hij toch tot plaatsing zou overgaan. Zo werd gesuggereerd dat de gemeente van een ontsnappingsclausule gebruik zou kunnen maken om te stoppen met de plaatsing van de gemeentepagina’s in Ons Utrecht. Ook zouden enkele interessante advertenties op het spel komen te staan. Jurriëns bood overigens ook aan dat de gemeente eventueel bereid was te praten over een bijdrage in de extra kosten om de hele oplaag (van 120.000 kranten) te laten herdrukken, zonder het artikel over Wolfsen.

Van der Horst heeft Wolfsen en Jurriëns steeds laten weten achter het artikel te staan omdat het om een journalistiek evenwichtig verhaal gaat. Hij overweegt de zaak aan te kaarten bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten omdat hij de druk die vanuit de gemeente is uitgeoefend onaanvaardbaar vindt. "Hier ben ik echt van geschrokken."

Zie ook:
Aleid Wolfsen vestigt zich op Veilinghaven
Eerste appartement Wolfsen was pension

Het artikel in Ons Utrecht is vanaf dinsdagmiddag hier te vinden.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht