woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaBijzonder concert: Canto Ostinato vanaf de Dom
Gepubliceerd: 2009-07-27
door: Stadsredactie JvSMaandag 24 augustus vindt vanaf de Domtoren een uniek concert plaats. Dombeiaardier Arie Abbenes en de pianisten Jeroen en Sandra van Veen brengen dan de Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon ten Holt ten gehore.

Het zeer bijzondere evenement is de afsluiting van de serie Zomeravond Beiaardconcerten van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging op de maandagavonden in juli en augustus.

De Canto Ostinato is het bekendste werk van Ten Holt. Het minimalistische stuk met veel herhalingen wordt vaak onder bijzondere omstandigheden ten gehore gebracht, zoals in november 2007 op vijf vleugels in de hal van Utrecht Centraal.

Het concert duurt van 20.00 tot 21.00 uur. Luisterplaatsen zijn, afhankelijk van weer en wind de Pandhof van de Dom of het Buurkerkhof, maar mogelijk ook de terrassen op het Domplein, Donkere Gaard en Vismarkt. De verrichtingen van de musici op 70 meter zijn ook te zien op een videoscherm op de begane grond en via de website www.domtorenonline.nl. Voor meer informatie tie zie www.klokkenspelvereniging.nl.


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht