vrijdag 17 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaDeelneemster korenfestival heeft Mexicaanse griep
Gepubliceerd: 2009-07-22
door: Stadsredactie JvSBij een deelneemster aan het korenfestival Europa Cantat is de Mexicaanse griep geconstateerd. Het betreft een jonge vrouw uit Oost Europa. Zij is behandeld volgens de landelijke richtlijnen en heeft de virusremmer Tamiflu gekregen. De vrouw voelt zich inmiddels beter en mag donderdag weer naar huis.

Volgens de gemeente zijn er geen aanwijzingen dat er meer mensen op het festival geïnfecteerd zijn. De GG&GD informeert de groep deelnemers die mogelijk risico heeft gelopen en adviseert de festivalleiding over te nemen maatregelen. De festivaldirectie heeft haar medewerkers opgeroepen om extra alert te zijn op mensen met griepverschijnselen. Zij worden doorverwezen naar huisartsen in de binnenstad waarmee hierover afspraken zijn gemaakt. Daarnaast neemt de festivaldirectie extra hygiënemaatregelen.

Op dit moment zijn er zeven gevallen van Mexicaanse griep in Utrecht. Naast de reguliere bestrijding van de ziekte door de GG&GD, bereidt de gemeente zich voor op een mogelijke uitbraak. Door onder meer de GG&GD-organisatie op te schalen als het aantal gevallen toeneemt, door een vaccinatiecampagne voor te bereiden en door continuïteitsplannen te maken voor de gemeentelijke organisatie.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht