donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaDichterwijk-West kan worden afgebouwd
Gepubliceerd: 2009-07-09
door: Stadsredactie WdH

De insteekhaven van Ballast in Nieuwegein.

De insteekhaven van Ballast in Nieuwegein.

Na een decennium van praten is er eindelijk schot gekomen in de verhuizing van aannemer Van Hees uit de Dichterswijk. Het bouwbedrijf moest weg voor de bouw van appartementen en de aanleg van een parkje in de nieuwe woonwijk Veilinghaven. Het bedrijf gaat naar Nieuwegein.

De gemeente Utrecht en Ballast Nedam hebben overeenstemming bereikt over het beschikbaar stellen van een plekje aan de insteekhaven van Ballast net ten zuiden van de A12.

De definitieve verhuizing van de aannemer is nog afhankelijk van de voortgang van de onderhandelingen tussen Van Hees en Ballast Nedam en de bouw van een nieuw bedrijfspand voor het bedrijf.

Bouwfonds-ASR bouwt op een deel van het Van Hees terrein nog een appartementencomplex, de rest van het terrein wordt een parkje. De gemeente heeft inmiddels een sloopvergunning afgegeven voor de leegstaande objecten die niet meer in gebruik zijn door Van Hees. Naar verwachting kan Bouwfonds-ASR aan het eind van dit jaar met de verkoop van de woningen beginnen, zo zegt Utrecht.

De gemeente moet nu nieuwe plannen maken voor de ontwikkeling van het Befu-terrein ten zuiden van Van Hees. De aannemer zou naar die plek worden verplaatst waarbij direct de nieuwbouw voor de roeiverenigingen Orca, Triton en Viking zou worden gerealiseerd.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht