dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaDonderdag slachtofferhulp bij verslagen Willibrordschool
Gepubliceerd: 2009-07-01
door: Stadsredactie WdHDe vijfjarige Dylan uit Vleuten die woensdagmiddag verdronk in de Haarrijnseplas zat op de Vleutense Willibrordschool. Veel kinderen van die school waren ook aan het zwemmen toen het drama zich voltrok.

De politie laat weten dat er veel verzoeken zijn binnengekomen voor slachtofferhulp. Ook op de school van de peuter zijn donderdag mensen van slachtofferhulp aanwezig. Een oudervertegenwoordiger spreekt over grote verslagenheid onder kinderen, ouders, docenten en schoolleiding. De betrokkenheid is niet alleen groot omdat het om een kind van de school gaat, maar ook omdat veel kinderen en ouders van de Willibrordschool getuige waren van de zoekactie naar het kind en de reanimatie van het kind. De verschrikkelijke gebeurtenis heeft veel impact gehad op de omstanders.

Het Utrechtse stadsbestuur laat bij monde van de wethouder Bosch en Janssen weten heel erg mee te leven met familie en nabestaanden van het jongetje. Ze noemen de gebeurtenissen van vandaag dramatisch.

De Haarrijnseplas zou vrijdag feestelijk worden geopend, maar daar zag de gemeente vanmiddag direct vanaf. Op 2 juni liet de gemeente in een persbericht weten dat de plas open was om in te zwemmen. De gemeente kon weinig anders, omdat de plas al werd gebruikt ondanks dat hij niet gereed was en is. In hetzelfde bericht staat dat op warme en drukke dagen toezicht aanwezig zou zijn. De beheerder, Recreatieschap Midden Nederland, liet desgevraagd via een woordvoerder weten dat toezicht pas geregeld was vanaf de officiële opening op vrijdag.

Het badstrand is een zogenoemde D-categorie zwemvoorziening waar sowieso geen permanent toezicht komt. Er staan bordjes dat zwemmen op eigen risico is. Door het mooie weer was het al dagen overvol op het strandje aan de plas.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht