woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaDrie nieuwe gevallen van Mexicaanse griep
Gepubliceerd: 2009-07-23
door: Stadsredactie JvSHet aantal gevallen van Mexicaanse griep in de stad Utrecht is opgelopen tot tien. Drie studentes, die deelnamen aan de jubileumviering van de 110-jarige Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (UVSV) blijken te zijn besmet met het virus.

Of ze het virus daar hebben opgelopen of elders, is nog niet bekend. De studentes zijn volgens de GG&GD inmiddels aan de beterende hand.

De Nieuwe Influenza A, zoals de Mexicaanse griep officieel heet, is vergelijkbaar met een gewone griep; de ziekte verloopt mild. De GG&GD adviseert mensen met griepverschijnselen om thuis uit te zieken. Een huisarts raadplegen is alleen nodig bij koorts van 38 graden of meer, of hoger in combinatie met hoesten én na direct contact met iemand bij wie de griep is vastgesteld door de huisarts.

Het griepvirus verspreidt zich via praten, hoesten of niezen. Het is belangrijk om niet te dicht in de buurt te komen van mensen met griep. Verder zijn een goede hoesthygiëne (hoesten in de elleboogholte) en vaak handen wassen de belangrijkste maatregelen. Meer informatie is te vinden op de websites www.rivm.nl en www.postbus51.nl.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht