zaterdag 25 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaForse boetes bij illegale onderhuur
Gepubliceerd: 2009-07-02
door: Stadsredactie JvSWie illegaal een woning onderverhuurt, loopt het risico op een boete die kan oplopen tot 18.500 euro. Ook de onderhuurder zelf kan een boete verwachten. Dat is het gevolg van een aanpassing van de Regionale Huisvestingsverordening die woensdag 1 juli is ingegaan.

Verantwoordelijk voor de verordening is het Bestuur Regio Utrecht (BRU). Het BRU ziet illegale onderhuur als een maatschappelijk probleem, omdat mensen op die manier feitelijk voordringen op de wachtlijst van woningzoekenden.

Op grond van de nieuwe huisvestingsverordening kan een gemeente direct een bestuurlijke boete opleggen, als illegaal onderverhuur wordt geconstateerd. Tot 1 juli moest een gemeente de rechter inschakelen, maar de opgelegde straffen bleken niet voldoende af te schrikken, aldus het BRU.

Gemeenten kunnen voortaan zelf kiezen of ze bestuurlijke boetes gaan inzetten. De straffen kunnen worden opgelegd bij verschillenden soorten overtredingen van regels in de Huisvestingswet. Naast illegaal onderverhuren is dat bijvoorbeeld het zonder vergunning zelfstandige woonruimte onttrekken aan de woningmarkt of zonder toestemming woonruimte samenvoegen.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht