donderdag 23 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaGeen voorkeursvariant Ring Utrecht op tafel
Gepubliceerd: 2009-07-06
door: Stadsredactie WdH

Lotje van Nimmerdor met minister Eurlings.

Lotje van Nimmerdor met minister Eurlings.

Pas in oktober wordt duidelijk of er twee extra snelwegen rond de stad Utrecht komen. Volgens Utrecht is de kans op deze wegen wel een stuk kleiner geworden. Vandaag zou minister Eurlings van verkeer duidelijkheid scheppen, maar dat gebeurt pas in de herfst.

Een snelweg door de wijk Vleuterweide in Leidsche Rijn lijkt van tafel, evenals een extra snelweg door Amelisweerd. Eurlings durfde dat vandaag niet hardop te zeggen, maar was zich bewust van het feit dat voor die wegen zowel politiek als maatschappelijk amper draagvlak is. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan hoe de A2 en A12 ten westen van de stad met elkaar verknoopt kunnen worden. Daarvoor zijn meerdere opties die meer studie vergen. Een weg door het groen ten westen van Haarzuilens lijkt ook onhaalbaar of het moet het opwaarderen van bestaande infrastructuur betreffen.

De gemeenteraad spreekt dinsdag over de Ring Utrecht maar er valt amper over iets te spreken nu een voorkeursvariant ontbreekt. GroenLinks is ongelukkig dat er weinig extra openbaar vervoer in de plannen zit.

Lotje van Nimmerdor van de stichting Natuurlijk Vleuterweide was vandaag bij de persconferentie die minister Eurlings in Amersfoort gaf over de voorkeursvarianten voor het oplossen van infra-knelpunten rond Utrecht. Ze bood de minister de standpunten van de stichting aan.


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht