zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaOuders vechten voor manege Groenesteyn
Gepubliceerd: 2009-07-02
door: Stadsredactie WdH

Al een jaar is een groep ouders druk bezig de Utrechtse politiek ervan te overtuigen dat de kleinschalige Manege Groenesteyn aan de Biltsestraatweg moet blijven bestaan. Probleem, zo zeggen zij, is dat de manege al een tijd in handen is van een van de eigenaren van Hotel Mitland. Die wil op het terrein in de Voorveldse polder een twee sterren hotel bouwen.

De gemeente probeert beide partijen tegemoet te komen maar dat lukt volgens de actievoerende ouders niet. Het compromis is erin gelegen dat de huidige eigenaar in twee fasen een nieuwe ponymanege mag aanleggen. Eerst alleen een buitenbak en als het aantal leden weer gegroeid is van 200 naar 350 komt er ook een halfopen binnenbak. Volstrekt onacceptabel zeggen de leden en ouders van de manege.

Eigenaar Bert Plijnaar, oud internationaal ruiter en eigenaar van nog een manege in Groenekan, snapt de verontruste ouders niet. “Als ik de manege niet had gekocht was hij nu al failliet en konden de kinderen hier sowieso niet meer terecht. Als de gemeente niet instemt met de komst van een hotel dan zal ik een ander plan voor het gebied moeten maken. Ik vind de tegenstand soms wel unfair.”

Volgens een van de woordvoerders is het bedachte compromis feitelijk bedoeld om de manege de nek om te draaien. “Onze kinderen mogen dan drie jaar in weer en wind buiten rijden. Onder zulke omstandigheden groeit een vereniging niet naar 350 leden. Het huidige bestemmingsplan zegt dat in dit gebied geen hotel mag komen. Het college wil daar aan meewerken maar doet dat volledig ten kosten van ons. Het moet toch mogelijk zijn dat alle partijen tevreden kunnen worden gesteld.” Plijnaar vindt het compromis het enige haalbare plan. “Als we zouden doorgaan als het nu gaat is de manage feitelijk failliet.”

De rijders van de manege bezochten twee weken geleden al de gemeenteraad. Donderdag 2 juli spreekt de politiek verder over de manegeperikelen. Sportwethouder Harm Janssen vond vorige week nog dat de ponyliefhebbers ook naar maneges in De Bilt zouden kunnen. Ouders vinden dat vanwege de afstand geen optie maar ook omdat de vaak jonge kinderen dan twee onbewaakte spoorwegovergangen zouden moeten kruisen. De ouders kunnen hun kinderen dan niet alleen op de fiets laten reizen, is de klacht.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht