vrijdag 17 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaSP ‘collecteert’ voor Muziekpaleis
Gepubliceerd: 2009-07-04
door: Stadsredactie WdH

Raadslid Michel Eggermont van de SP in gesprek over het Muziekpaleis op de zaterdagmarkt. Foto: Francis van Boxtel.

Raadslid Michel Eggermont van de SP in gesprek over het Muziekpaleis op de zaterdagmarkt. Foto: Francis van Boxtel.

De gemeenteraadsfractie van de SP ziet het niet zitten dat iedere Utrechter 240 euro extra moet lappen voor een Muziekpaleis op het Vredenburg. Vandaag spraken raadsleden van de Socialistische Partij daarover met Utrechters op de markt.

Komende donderdag moet de gemeenteraad instemmen met 34 miljoen extra voor het inmiddels 132,5 miljoen kostende Muziekpaleis. Volgens raadslid Michel Eggermont waren er weinig winkelende Utrechters te vinden die wel zoveel geld overhadden voor de vijf muziekzalen die in 2013 klaar moeten zijn. “De SP heeft het geld er niet voor over.”

Afgelopen week werd het raadsdebat al voorbesproken in de raadscommissie Stad & Ruimte. De hele raad was kritisch tegen wethouder Harm Janssen dat hij de stad niet eerder had laten weten dat er zoveel extra geld voor de muziektempel nodig zou zijn. Janssen had het achteraf ook liever eerder verteld maar dacht dat hij het goed deed omdat volgens hem het gebouw de stad uiteindelijk precies kost wat altijd al was afgesproken, 30 miljoen euro. Al het extra benodigde geld komt terug van de jaarlijkse huur van 3,4 miljoen en een goedkopere lening.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht