woensdag 22 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaUtrecht werkt aan veilige oversteek bij scholen
Gepubliceerd: 2009-07-01
door: Stadsredactie WdH

Vorige maand voerden ouders en kinderen actie voor een zebra bij Forum Waterwin. Een zebra wordt het niet, een veiliger oversteek komt er na de zomer wel.

Vorige maand voerden ouders en kinderen actie voor een zebra bij Forum Waterwin. Een zebra wordt het niet, een veiliger oversteek komt er na de zomer wel.

Verkeerswethouder Ingrid de Bondt wil veilige oversteekplekken bij scholen. Er loopt een proefproject dat na de zomer moet uitmonden in een uniforme manier om kinderen veilig naar school te krijgen. De kinderen van de scholen in Forum Waterwin in Terwijde moeten wachten op de uitslag voordat de kruising met de Jean Gilbertlaan wordt aangepakt.

Dat zei De Bondt dinsdag tijdens een raadscommissie na vragen van D66-fractievoorzitter Gerda Oskam. Ouders van leerlingen van de basisscholen in Forum Waterwin willen al tijden een veiliger oversteekplaats bij de Jean Gilbertlaan. De gemeente wilde daar nooit aan meewerken omdat zebrapaden niet zouden passen in een 30-kilometer gebied.

De nieuwe verkeerswethouder zit minder strak in het richtlijnen-keurslijf van de zogenaamde duurzaam-veilige-verkeerszones. “Al die richtlijnen zijn mooi, maar als ouders graag een zebra willen moet dat kunnen. De vraag is alleen of een zebra werkt. Kinderen zouden kunnen denken dat ze altijd voorrang hebben, maar automobilisten stoppen niet meer zomaar voor een zebra.”

Op vijf plekken in de stad loopt een proef hoe een veilige oversteek vormgegeven zou moeten worden zodat automobilisten wel stoppen voor kinderen. “Als er een keus is gemaakt, wordt die ook toegepast bij Waterwin”, beloofde De Bondt.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht