woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaVVD oneens met gescheiden inburgeringsklassen van wethouder Spit
Gepubliceerd: 2009-07-13
door: Stadsredactie WdH

PvdA-wethouder Den Besten opende in februari dit jaar een gescheiden mannen- en vrouwenloket in een Utrechtse Moskee. Ook daar ontstond onenigheid over met de VVD.

PvdA-wethouder Den Besten opende in februari dit jaar een gescheiden mannen- en vrouwenloket in een Utrechtse Moskee. Ook daar ontstond onenigheid over met de VVD.

VVD-fractievoorzitter Kees Geldof is ongelukkig met de plannen van PvdA-wethouder en coalitiegenoot Marka Spit om het landelijk aangekondigde verbod op gescheiden inburgeringsklassen in Utrecht niet in te voeren. Marka Spit zocht vandaag de media om aan te geven dat Utrecht gewoon zal toestaan dat er ruimte is voor- vrouwen en mannenklassen bij de niet verplichte inburgeringslessen.

Kees Geldof is onaangenaam getroffen door de lijn van Spit: “Wij waren blij dat minister Van der Laan (PvdA, integratie) het eindelijk heeft begrepen, maar nu blijkt onze eigen stad het niet te snappen. Het is een contradictie om in Nederland inburgeringslessen te geven die voor de start al de gelijkwaardigheid van man en vrouw onder het tafelkleed moffelt.” Van der Laan had de kamer toegezegd dat gescheiden inburgering vanaf 1 januari 2010 niet meer zou plaatsvinden.

Spit zegt dat er in Utrecht 100 klassen zijn met ongeveer een dozijn inburgeraars per klas. Van het totaal gaat het om 12 vrouwen- en 3 mannenklassen zijn. Ze wil praktisch met de materie omgaan. “Het doel zal iedereen onderschrijven en dat is dat we zoveel mogelijk mensen laten inburgeren. Door die lessen worden de Nederlandse normen en waarden overgedragen, dus ook die van de gelijkwaardigheid van man en vrouw. We moeten in een stad als Utrecht hier nuchter mee omgaan.”

De VVD zegt dat de wethouder zich kan opmaken voor een zeer pittig debat hierover in de eerste raadscommissie na het zomerreces. Geldof noemt het een ‘fout plan’ van de Utrechtse wethouder om mee te blijven werken aan gescheiden inburgering nu op landelijk niveau eindelijk is afgesproken daar geen ruimte meer aan te bieden.

Maandagavond zal wethouder Marka Spit in het TV-programma Nova haar standpunt nader toelichten.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht