zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaVleutense peuter verdronken, nog geen toezicht bij drukke Haarrijnseplas
Gepubliceerd: 2009-07-01
door: Stadsredactie WdH

Het vijf jarig jongetje dat woensdagmiddag bewusteloos door duikers uit de Haarrijnseplas is gehaald is inmiddels overleden. De politie kreeg om 17.15 uur melding dat de Vleutense peuter zoek was. Hij werd snel gevonden door aanwezige brandweerduikers maar was al buiten bewustzijn. De plas zou vrijdag worden geopend, toezicht was pas vanaf dan geregeld.

Brandweerduikers die in de plas aan het oefenen waren werden gealarmeerd door de moeder die haar kind kwijt was. Hij was aan het spelen in het water en aan de aandacht van moeder ontsnapt. Veel aanwezigen hebben de brandweer geassisteerd bij de zoektocht.

Een ambulance en trauma-helikopter waren snel ter plekke om bijstand te verlenen. Het jongetje was nog steeds bewusteloos toen hij werd vervoerd naar een ziekenhuis en is later overleden.

Het badstrand is pas enkele weken open, maar nog niet officieel geopend. Dat zou vrijdag door wijkwethouder Harrie Bosch gebeuren maar die heeft meteen alle feestelijkheden afgelast. Een woordvoerder van Recreatieschap Midden Nederland zegt dat het toezicht pas vanaf de opening op 3 juli geregeld was. Het recreatieschap is vanaf dan verantwoordelijk voor beheer en toezicht.

Er stonden wel borden dat zwemmen op eigen risico was. Toch is het de vraag waarom er niets was geregeld tijdens de afgelopen warme dagen. Het strand was overvol en dat was ook tijdens de warme Pinksterdagen al het geval. De woordvoerder van het recreatieschap verwijst daarvoor door naar de gemeente Utrecht. De woordvoerder van de gemeente Utrecht kon nog geen uitsluitsel geven wie voor het toezicht verantwoordelijk was voor de officiële opening.

Nog lang niet alle voorzieningen bij het strand zijn klaar. Er is een tijdelijk toiletgebouw en een EHBO-post. Het strandbad is tussen zonsopgang en zonsondergang geopend en ligt ten noorden van het dorp Vleuten. De plas is in de afgelopen tien jaar gegraven als zandwinningsput voor de spoorverdubbeling, A2-verbreding en de bouw van Leidsche Rijn.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht