dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Boete voor burgemeester
Lezersbijdrage Jos Goos
Gepubliceerd: 2009-07-07
door: Lezers
Goed, dat weten we dus ook weer. Burgemeester Wolfsen mag van zijn minister van binnenlandse zaken en PvdA-partijgenoot Ter Horst wel een (1) jaar lang 1440 euro per maand beuren voor een tijdelijk appartement, maar geen dag langer. De extra twee maanden die hij declareerde kunnen niet door de beugel. Oftewel 2880 euro teveel.

Normaal gesproken, in een bedrijf bijvoorbeeld, krijgt zo iemand dan minstens een uitbrander, wordt misschien wel ontslagen, en moet minstens als de gesmeerde bliksem die 2880 euro terugbetalen. Dat snapt-ie zelf. Basta.

Wij zijn allen wel heel benieuwd of Wolfsen dat eigener beweging ook doet, of dat hij opnieuw door de gemeenteraad op het matje moet worden geroepen. Dat gebeurde al twee keer. Genante vertoning, dat kan een burgemeester zich niet veroorloven. Het is nooit erg sjiek als je over zoiets pas tekst en uitleg geeft onder politieke dwang. Je kunt het beter maar voor zijn.

Dat PvdA-minister Ter Horst die twee maanden teveel van het goede vindt, moet zelfs voor stijfkop Wolfsen toch een teken aan de wand zijn. Namelijk, dat zijn eigen politieke baas en prominente partijgenoot hem niet langer door dik en dun steunt. Minister Ter Horst wil het zaakje natuurlijk opgeruimd en opgelost hebben ver voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010, want zulke akkefietjes kan de PvdA absoluut niet gebruiken. Het is allemaal al erg genoeg.

Veelzeggend was al, dat PvdA-kopstukken zich in de verste verte niet hebben willen bemoeien met de affaire- Wolfsen/Ons Utrecht/AD, de beroemde ‘censuurkwestie’. Door Wolfsen even dringend te adviseren zijn gemak te houden – maar het is niet gebeurd.

Wel heeft zo’n partijbons mij gezegd: “Als Wolfsen gewoon benoemd had moeten worden door het kabinet, zonder die verkiezingen waarvoor hij zichzelf kandideerde – dan had hij geen schijn van kans gehad op het Utrechts burgemeesterschap. Veel te onervaren.” Het schijnt een van de onuitgesproken redenen te zijn waarom minister Ter Horst de verkiesbare burgemeester heeft afgeschaft: de verkeerde kandidaten. Wolfsen was de laatste. Zijn opvolger wordt weer gewoon door het kabinet benoemd.

Jos Goos


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht