vrijdag 17 januari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Geen afscheid
Column
Gepubliceerd: 2012-08-29
door: hanneke gunsing
Van de week liep ik weer langs die ene winkel en het voelde er zo stil. Langs het bord met opruiming naar binnen kijkend zag ik veel onopgeruimde post. En toen ik hoger keek het bord met ‘Te Huur’. Er was geen tapijt of gordijn meer te zien, terwijl ik er vorig jaar van een vrolijke meneer mijn lamellen kocht die me nu beschermen tegen teveel zon in mijn serre.
Op de andere hoek is de viswinkel plotseling voorgoed dicht. Er hangt een bord waarop staat waar je nog wel terecht kunt.

Rondom ons vallen gaten: mensen die werkloos worden, winkels die sluiten, teveel huizen die leeg staan. Wat gebeurt er met al die mensen die werkloos raken? Bekende gezichten die je ineens niet meer ziet?

U kent de hoofdredacteur van Ons Utrecht waarschijnlijk niet. Hij heeft op de achtergrond jarenlang deze krant in elkaar ‘gedraaid’. Hij vertrekt, zijn baan houdt op. Wij leerden elkaar kennen rondom Maria’s Kerst-in, editie 2010. Toen hij hoorde dat ik graag schreef vond hij een plek voor mijn schrijfsels. Het werden 17 ‘Onderoppies’ op de voorpagina.

Ik schrijf graag over wat mij zoal opvalt. En ik merk dat u het leuk vindt om te lezen, gezien de reacties. De groetende krantenbuurman was blij. Ik vond een krullen-tante terug. En dichteres Oeke Kruythof van het Anne Frank-gedicht, stuurde het mij via de krant toe.
Zie: www.oekekruythof.nl.

Er is zoveel moois in Utrecht en ik ben nog lang niet uitgekeken en geschreven. Alleen ga ik dat niet meer hier doen op deze plek voor Ons Utrecht.

Ik schrijf al jaren over wat mij bezig houdt.
Al mijn columns samen beschrijven eigenlijk mijn leven.

Ze worden uitgegeven in een gebonden boek met leeslintje. In oktober is de planning. In 1994 verscheen al eens een bundeltje, dat diende als kerstgeschenk aan pleegouders. In dit nieuwe boek vindt u vrolijke en serieuze columns vanuit allerlei invalshoeken: Van pleegkind zijn tot moederschap, van dorpsgenoot tot fitnesser.

En ook een aantal ‘Onderoppies’ uit Ons Utrecht krijgen een plek. Altijd een combinatie van serieuze beschouwingen en humor. Want waar blijven we zonder humor? ‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’. Tegeltje!

Wilt u meer weten?
Mail naar: columnsdoorsprong@gmail.com dan houd ik u op de hoogte.

Ik neem geen afscheid, want we komen elkaar vast nog wel tegen. Met of zonder hoed.
Op straat in Ons Utrecht.

Harte-lijke groet en tot ziens!


hannekeDeze column is gepubliceerd in "Ons Utrecht"
als laatste ‘Onderoppie’
D'oorsprong, columns van een kleurrijk leven
door hanneke gunsing

D'oorsprong, columns van een kleurrijk leven door hanneke gunsing

Auteur: hanneke gunsing
Uitgeverij: Uitgever Wedding Proson, Harderwijk
Isbn: 978-90-818822-4-8
Prijs: € 15,95
Verwacht in oktober 2012


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht