zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Medicijn
Column
Gepubliceerd: 2012-10-17
door: hanneke gunsing
Er lijkt geen kruid tegen gewassen: ook ik zid hier te snodderen achter mijn compuder. Half Nederland is verkouden hoor ik om me heen. “Tja, het weer is omgeslagen”, verklaarde iemand mij.
Mmm. Aan de drankjes, extra vitamines en pillen dan maar. Zaddoeken –zo klinken zakdoeken doorgaans- bij de hand. Die met lotion helpen tegen een roodomrande neus, dat dan weer wel.

Zo zijn er dus verzachtende omstandigheden aan te voeren bij de drogist. Die heeft voor ongeveer alle kwalen wel iets ‘op de plank’. Ik moet afvallen en kocht daarvoor iets. Ik had zo toch het idee dat ik er iets aan deed. Omdat dat niet genoeg was ben ik nu op een streng dieet.
En dat werkt zie ik op de weegschaal, waarop ik met flinke tegenzin ga staan.

Voor andere kwalen heb ik de apotheek om de hoek. Ze zijn daar zeer kundig en een mevrouw daar hielp mij aan een beter leven: zij raadde mij een ander maagzuurmedicijn aan. Omdat ik even bij haar klaagde. Dat mag daar. Ongeremd.
Je kunt ook klagen over de prijzen en wat je inmiddels allemaal zelf moet betalen, maar daar kunnen ze je niet mee helpen.
Begrijpelijk, dan moeten we bij ‘onze’ Rutten wezen.

Het is fijn dat er medicijnen zijn.
Stel je voor zeg dat je zonder moest.
Dat zou je natuurlijk wel willen, maar ja het is een soort van overmacht. Ik tel mijn zegeningen altijd als ik beelden zie van een oorlogsgebied waar alles overhoop ligt. Dan denk ik altijd meteen aan de mensen, die dan zonder medicijnen zitten.
Wat een ramp!
Ze zouden de mensen die daardoor omkomen bij de oorlogsslachtoffers moeten rekenen.

Die apotheek houdt direct verband met je huisarts of je homeopaat. Je gaat naar de dokter, omschrijft het probleem, hij vraagt wat je er zelf van denkt en al of niet schrijft hij iets voor. Nu is het bij mij zo dat er vaak bijwerkingen optreden die ‘niet kunnen’ volgens de dokter. Toch heb ik ze wel. En dat komt niet omdat ik de bijsluiter lees. Dat doe ik uit principe nooit, want daar krijg je nou juist iets van, vind ik. Ik gok er maar op dat de medicijnen gaan werken.

Ik ben niet verslaafd aan medicijnen gelukkig, maar dus wel een beetje aan gokken.
Snif, nu maar hopen dad mijn gok niet knalrood wordd, dede keer.
Eben ’n lotion-zaddoek pakken.


haddeke (bekouden)Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht