woensdag 17 oktober 2018
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Walmen
Column
Gepubliceerd: 2017-11-24
door: Dik Binnendijk
Zou het lukken? Ik zuig de buitenlucht naar binnen en houd mijn adem in terwijl ik doorloop. De afstand is te groot. Ik neem me voor om de volgende keer te gaan rennen, dan moet het wel lukken. Alleen, er zullen ongetwijfeld mensen voor me lopen, waar ik omheen moet slalommen. Tijdens zo’n slalom is de kans groot dat ik een paar van die luxe flesjes met inhoud omstoot. Dat wordt een duur holletje met veel gerinkel. Bovendien zal de beveiliging denken: een dief en gaat achter me aan. Een knijper op mijn neus? Zou dat helpen? Mwah!

Sinds de jongste, interne verbouwing bij de hoofdingang van de Bijenkorf moet ik eerst door de walmen van de cosmetica- en geurenafdeling. Daarna kom ik pas waar ik wel wil zijn. “De vernieuwde beautyafdeling in Utrecht is drie keer zo groot geworden. Wij hebben nu de grootste cosmetica-afdeling van Utrecht,” claimt de Bijenkorf. Tot en met zondag 26 november is er ook nog eens het evenement ‘Magie van Cosmetica’. “Reis mee langs alle mooie nieuwe producten van dit seizoen.”De Bijenkorf is nog bezig aan de vertimmering van de lederwaren-afdeling, dus hopelijk is deze magische stankbinnenkomst gauw voorbij.

Om dezelfde walmende reden kom ik zelden bij Douglas. Ook daar moet je eerst een geurenkakofonie trotseren voordat je bij de pleisters of pijnstillers bent. Een vrouw die zich een meter om haar heen gehuld heeft in goedkope of dure parfum, kom ik liever ook niet tegen. Ik ben eveneens niet dol op de doordringende sigarettenrook, die een verstokte roker uitwasemt uit mond, haren, huid en kleding. Zelf ruiken ze het niet. En dat geldt vaak ook voor mensen met een flinke zweetgeur. Nee, zeker ook geen lekker luchtje.

Voor mij zou de magie van het geurenparadijs bij binnenkomst een reden zijn om de Bijenkorf voorlopig te mijden. Maar ja,dan mis ik nu wel hun lekkere speculaasbrokken en marsepein. En dat is ook weer jammer, want de sinterklaastijd is zo weer voorbij. Mijn uitvlucht is geworden: de zij ingang van de Bijenkorf bij het koffiehoekje. Daar hangen geen cosmeticageuren en gelukkig ook geen koffiegeur zoals in de buurt van Starbucks. Tja, het blijft behelpen wil je walmloos winkelen.

Dik Binnendijk


Piet_bij_de_Bijenkorf
Piet op stelten in gedachten: “Heb ik er goed aangedaan die cosmetica te kopen bij de Bijenkorf?” (foto: Dik Binnendijk)


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht