woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


CASCADE: Dit jaar 20e editie
Zondag 21 december 2008 t/m dinsdag 30 december 2008


Origineel ingezonden persbericht


CASCADE begon in 1989 en die eerste productie met 8 voorstellingen was een groot succes. Jarenlange artistieke ontwikkeling èn toename van het publiek volgden en CASCADE groeide uit tot een uniek, theatraal circusspektakel met 19 stampvolle zalen en fans in het hele land.

CASCADE combineert circus en theater tot een pakkend spektakel en biedt ieder jaar een nieuw programma. ‘Strada Venti’ heet de twintigste Cascade. Een titel die verwijst naar de films I Clowns en La Strada van Federico Fellini. Een bonte stoet van topartiesten en komische potsenmakers zal net als in deze films aan u voorbijtrekken, in een spannend decor van filmbeelden. CASCADE Strada Venti wordt een eerbetoon aan de rondtrekkende circusartiesten van alle tijden. Veel filmmuziek van Nino Rota, Fellini’s vaste componist, en Ennio Morricone kleurt de romantische sfeer van opwinding en weemoed waarin het circus komt en gaat.

Bedenker Gerrit Reus zegt hierover: “Wij als makers hebben zelf het grootste plezier om elk jaar opnieuw circus en theater te combineren tot een verrassend geheel. Ik ben zelf een circusgek die gefascineerd is door rondtrekkende circuskaravanen en tenten die op- of afgebouwd worden. Van kinds af aan sta ik daar op vaak nachtelijke uren naar te kijken en ik heb vroeger zelfs als vrachtwagenchauffeur in het circus gewerkt om dit speciale gevoel te beleven. Het circus duikt plotseling op en blijkt in de nacht ook weer vertrokken. Dat superromantische inpakken en wegwezen gaan we op een filmische manier verwerken in CASCADE. Alle acts krijgen er een lik van mee. Er zijn vier schermen waarop filmbeelden en projecties langskomen die de sfeer tekenen en versterken.”

De artiesten komen uit alle hoeken van de wereld. Ze zijn speciaal uitgekozen, omdat ze in de sfeer van een bonte optocht van saltimbanques passen. Een greep uit het aanbod: D’Holmikers (Zwitserland) zijn 10 komische cascadeurs. Dr. Frankenstein dicteert in een horror scène een turnoefening aan de brug met ongelijke leggers, waarbij iedereen voortdurend op en tegen elkaar aan knalt. Bij het trio Wozniewski (Polen/Rusland) hangt de man aan zijn voeten in de lucht, waarbij de dames razendsnel door zijn handen vliegen. En de Acrobatic Troupe of Dailan uit China brengt een spectaculair fietsnummer en een diabolo act.
De beroemde clown Petit Gougou (Alain Andre) treedt op als spreekstalmeester en rijgt de verschillende topacts aan elkaar. Alain werkte in de jaren negentig aan verschillende Cascades mee. Zijn tegenvoeter is de eveneens Franse clown Mimi die zich als miskend acrobatisch talent ontpopt. In de lucht doet de Argentijnse schone Natalia een indrukwekkende solo en raast de Zwitser Gengis over het negen meter hoge Rad des Doods. Marc Giely uit Frankrijk haalt ongelooflijke toeren op een fiets uit en de Rus Moveton is een theatrale evenwichtskunstenaar.

Komt dat zien! CASCADE Strada Venti is een hartverwarmend circusspektakel voor de hele familie.

regie Jos Groenier en Gerrit Reus, filmregie Marcel de Vré, lichtontwerp Harm Lubbers, orkest o.l.v. Martien de Kam

VOORSTELLINGEN
21, 24, 26, 27, 28 december 15.30 en 20.00
29 december 20.00
22 en 30 december 15.30
25 december 12.00 en 15.30


KAARTVERKOOP
balie: ma t/m za 12.00-19.00
telefonisch: 030 23 020 23 ma t/m za 12.00-17.00
online: www.stadsschouwburg-utrecht.nl


TOEGANGSPRIJZEN
1e rang € 24 / 2e rang € 20,
kinderen t/m 12 jaar € 18 / € 14.
25 december en 26 december 15.30:
1e rang € 26, 2e rang € 22,
kinderen t/m 12 jaar € 20 / € 16.
CJP en 65+ € 2,50 korting, U-pas € 3,50 korting.


Stuur dit bericht door!Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht