woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Debat: De Europese Krant?
Dinsdag 16 december 2008


Origineel ingezonden persbericht


TUMULT organiseert op dinsdag 16 december een debat over de Europese krant.
Wie heel Europa wil bereiken, gebruikt de opiniepagina’s van een Amerikaanse krant. Heeft de Europese Unie geen behoefte aan een ‘eigen’ krant? Of is dat een achterhaald idee, nu internet alles voor iedereen toegankelijk maakt?

Moderator: Will Tinnemans, journalist. Sprekers zijn Nederlandse mediamakers, onder wie Bruno van den Elshout, Indigo magazine; Marc Leijendekker, NRC Handelsblad.

Natievorming in Europa ging gepaard met simpele zaken als spoorlijnen en nationale kranten. Europa kent een steeds uitgebreider net van hoge snelheidslijnen, maar nog steeds geen Europese krant. Wie filtert onze Europese informatie dan? Waarom lezen we in de Nederlandse media zo weinig over vergaderingen in het EP? En waarom beginnen jonge journalisten Europese magazines?

Op het internet wemelt het van de initiatieven om op Europees niveau artikelen aan elkaar te linken. Om discussies uit het ene land toegankelijk te maken voor lezers uit de andere landen. Zo klikken wij voort, van blog tot blog naar blog. Informatie te over, maar delen we ook een ervaring?

Dit is de laatste aflevering in de reeks Europa in Utrecht, Utrecht in Europa, tot stand gekomen met steun van het Europa Fonds van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Gemeente Utrecht Afdeling BIS.

Datum: di 16 dec. Tijd: 20.00-21.30 uur. Locatie: TUMULT, Domplein 4/5, Utrecht. Toegang: vrij. Aanmelden: 030-2332430/ www.tumultdebat.nl.


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht