donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Debat: Museum, Mode, Viktor & Rolf
Zondag 14 december 2008


Origineel ingezonden persbericht


TUMULT organiseert in samenwerking met het Centraal Museum op zondag 14 december een debat met modekenners en mensen uit de museumwereld. Aanleiding is de tentoonstelling: The House of Viktor & Rolf, van 25 nov 2008 t/m 8 feb 2009 te zien in het Centraal Museum.

We voeren een discussie over de vraag waarom mode in het museum thuishoort. Musea verzamelen steeds meer mode. Welke motivatie ligt daaraan ten grondslag? Kan mode beschouwd worden als conceptuele kunst? Valt de kleding van V&R te beschouwen als een kritische artistieke praktijk? Welke mode wel en welke niet?

Met o.a. Mascha.van Zijverden, Hoofddocent Fashion Design & Studieleider Master Fashion Design; Margriet Schavemaker, docent media en cultuur/kunstgeschiedenis UVA; Edwin Oudshoorn, modeontwerper, hij exposeerde in het Rijksmuseum. Moderator: Patrick van der Hijden, kunsthistoricus en communicatiestrateeg musea.

Traditioneel wordt Nederland niet als modeland beschouwd. Toch zien we sinds tien jaar een toenemende internationale erkenning en toenemende successen van Nederlandse ontwerpers. Sinds halverwege de jaren negentig is een omslag zichtbaar. Afgestudeerden van de ArtEZ Hogeschool en vervolgens de Dutch Fashion Foundation wisten een Dutch renaissance te bewerkstelligen. Exponent daarvan is het ontwerpersduo Viktor&Rolf, waarvan op dit moment een overzichtstentoonstelling in het Centraal Museum.
Zie: www.centraalmuseum.nl


Datum: 14 december Tijd: 14.30 16.00 uur.
Locatie: Aula, Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, Utrecht.
Toegang: vrij (exclusief entree museum).


Stuur dit bericht door!Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht