zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Geen Nieuwjaarsduik: 40 keer warm cultureel bad
Zondag 4 januari 2009


Origineel ingezonden persbericht


Is het water van de Noordzee voor jou te koud op de eerste zondag van het nieuwe jaar? Neem dan een warm cultureel bad in Utrecht! Meer dan 40 instellingen gooien hun deuren wijdopen en laten het publiek binnenstromen. Kom dus op zondag 4 januari naar Utrecht en duik in de wereld van theater, film, muziek, architectuur, tentoonstellingen, poëzie en creatieve workshops. En… de toegang is 90% gratis!

Theatrale voorbeschouwingen
Speciaal voor deze zondag verzorgt een aantal Utrechtse theatermakers een exclusief voorproefje op hun programma van 2009. Zo laat cabaretier Robbert Jan Proos in het Werftheater (13.00 en 15.00 uur) gloednieuwe scenes uit zijn nieuwe show SOLO zien (officiële try out pas in mei!). Dat Theater Kikker een broedplaats is voor jonge theatermakers wordt ook deze dag duidelijk. Afgelopen najaar was De Maandageditie – het theatrale magazine over de toekomst van de journalistiek – een groot succes. Speciaal voor vandaag komen Aluin en het NUT met een zondagseditie met baanbrekend nieuws: op 4 januari krijg je al een terugblik op 2009 (14.00, 15.30 en 17.00 uur). Het jonge Utrechtse theatercollectief Ponies laat delen zien van twee stukken die zij vanaf maart 2009 gaan spelen: het beeldend en fysiek theaterstuk ‘Vlucht!’ en ‘Dit is geen dansvoorstelling’ (14.45 en 16.45 uur).

Hele middag rondom Domplein
Heb jij ook altijd het gevoel dat je achter de feiten aanloopt? Ontdek wie en wat hip wordt in 2009 bij de mobiele studio van UCee Station, het digitale jongerenplatform in Utrecht. Het video- en radioteam zoekt uit wat en vooral wie het helemaal gaan maken. Help mee met het planten van een nieuw bos in Utrecht! Dit nieuwe bos is één van de ideeën die tijdens het Uitfeest ingediend zijn om in 2013 de Vrede van Utrecht te vieren. Haal een van de bomen op afkomstig uit allemaal verschillende landen en zet hem in je tuin of buurt. In 2009 wordt in ieder geval ook veel gezongen in Utrecht: dan vindt het grote korenfestival Europa Cantat XVI plaats. Op 4 januari kun je vast inzingen met de grote Sing In op het Domplein (12.30 en 14.30 uur). Ook met slecht weer, want dan wordt de Sing In verplaatst naar de Domkerk.

Duik in muziek
Een nieuw jaar open je natuurlijk met een nieuwjaarsconcert. En deze dag is er keuze genoeg: van popconcert tot symfonieorkest en van orgelmuziek tot jonge jazzhonden. Het Holland Symfonia pakt uit met het allereerste symfonische orkest in Vredenburg Leidsche Rijn (11.00 uur). Op vertoon van de Culturele Zondagen folder krijg je 9 euro korting op de entree. Tivoli de Helling (15.00 – 21.00 uur) pakt uit met maar liefst zeven popacts. In SJU Jazz beleeft Fire in the City een junioreditie, waarbij jonge musici befaamde improvisatoren ontmoeten (14.00, 15.00 en 16.00 uur).

Kortom: Utrecht biedt op deze Culturele Zondag ruim 110 gratis culturele programma’s voor jong tot oud. Leer alles over Dutch Design, ga naar de preview van de film Eldorado van Bouli Lammers in ’t Hoogt (14.00 uur), of kom naar de opening van de tentoonstelling Onze Jongens in galerie Kunstliefde, waar kunstenaars reageren op Nederlandse militaire operaties in verre landen (16.00 uur). Kinderen kunnen naar het kleinste theater van Nederland of naar het voorproefje van de familievoorstelling Dans Assepoester Dans in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement (14.00 en 16.00 uur).

Meer informatie over het programma is te vinden in de folder en op www.culturelezondagen.nl


Stuur dit bericht door!Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht