woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Gezocht: Wijkwijsneuzen


Origineel ingezonden persbericht


DOENJA organiseert allerlei leuke activiteiten voor de kinderen in Rivieren-/Dichterswijk. Zo zijn er bijvoorbeeld cursussen waarbij DOENJA superchefs opleidt en wijkontdekkingsreizigers creëert. Die cursussen kunnen alleen starten als er hulp is van mensen uit de buurt. Onder het motto: de toekomst maken we samen, probeert DOENJA enthousiaste bewoners uit de wijk in aanraking te brengen met nieuwe wijkburgertjes.

Zo zoekt DOENJA begeleiders voor de kookcursus voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. In de prachtige keuken van ’t Strandpaviljoen worden gerechten gekookt door een groep van tien superchefs. De cursus vindt plaats in januari en februari, op maandagen tussen 15.15 en 17.30 uur. Buurtbewoners die het leuk vinden om te kokkerellen met enthousiaste kinderen worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met Nienke Zeeman, kinderwerker bij DOENJA.

Een andere cursus die in januari start is wijkwijsneuzen. Kinderen van 9 tot 12 jaar gaan op ontdekkingsreis door Rivieren- en Dichterswijk. Samen met een medewerker van DOENJA gaan de kinderen op zoek naar plekken waar je lekker kunt spelen, gaan ze kijken wie allemaal in de wijk wonen en waar de mensen werken, hoe de bedrijven er van binnen uitzien, hoe de scholen er uitzien en nog veel meer. Buurtbewoners die het leuk vinden om als begeleider mee te gaan op deze ontdekkingreisjes zijn van harte welkom. Maar ook mensen die het leuk vinden om een keer iets te komen vertellen aan de kinderen, of ze te ontvangen in hun bedrijf of winkel zijn hard nodig. De wijkwijsneuzen vertrekken iedere dinsdag om 15.30 uur bij speeltuin de Boog. De cursus duurt tot 17.00 uur.

Ook zoekt DOENJA nog knutselklussers voor speeltuin de Zandloper. Buurtbewoners die het leuk vinden om op woensdagmiddag met de oudere kinderen van 9 tot 12 jaar stevig knutsel- en kluswerk te verrichten zijn welkom. De kinderen gaan bijvoorbeeld vogelhuisjes timmeren, muren schilderen, hutten bouwen en in de tuin werken. Iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur staan er twee DOENJA medewerkers klaar die extra helpende handen kunnen gebruiken!

Voor meer informatie, bel Nienke Zeeman, kinderwerker bij DOENJA via (030) 285 74 00 of mail n.zeeman@doenjadienstverlening.nl.


Stuur dit bericht door!Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht