vrijdag 17 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Kenniscafé: Spruitjesseks, de seksuele moraal van de jeugd
Vrijdag 12 december 2008


Origineel ingezonden persbericht


Opvoeding, cultuurpolitiek of… niks? Debatleider Pieter van der Wielen en deskundigen gaan in gesprek over de ‘losgeslagen seksuele moraal van de jeugd’. Kom en praat mee over hoe losgeslagen jongeren werkelijk zijn. Is er daadwerkelijk sprake van een probleem of is het slechts ‘reactionaire spruitjeslucht’?

Minister Rouvoet uitte onlangs zijn zorgen over de 'losgeslagen seksuele moraal van de jeugd'. Nog voordat de dag om was, hebben media en Tweede Kamerleden hun oordeel klaar: reactionaire spruitjeslucht! Iedere morele uiting van de overheid wordt hiermee volledig tenietgedaan: nadenken is niet meer nodig.

In dit KennisCafé willen we dat juist wél doen. Want: is er een probleem en wat is dat dan precies? Is het de straatcultuur of gaat het om een veel breder cultureel fenomeen waar jongeren seks als status leren gebruiken? Wat is de rol van ouders en school hierbij? Breiden Balkenende en Rouvoet hun cultuurpolitiek uit naar de jongste generatie? En moeten we het beschermde, onschuldige kind voorgoed gedag zeggen?

Met onder andere: Tom ter Bogt, cultuurpsycholoog aan de Universiteit Utrecht en als bijzonder hoogleraar popmuziek verbonden aan de Universiteit van Amsterdam; en Joël Voordewind, Tweede Kamerlid ChristenUnie (o.v.b.). Met columns van Maarten van Rossem, hoogleraar Geschiedenis en Marcel Hulspas, wetenschapsjournalist. Presentatie: Pieter van der Wielen, presentator Dat kan beter! en Noorderlicht Nieuws.

Meer informatie en reserveren (aanbevolen): www.tumultdebat.nl of (030) 233 2430.

Startdatum en tijd: 10-12-2008 20:00
Einddatum en tijd: 10-12-2008 22:00
Locatie: Tumult, Domplein 5, Utrecht


Debatcentrum TUMULT, Universiteit Utrecht & VPRO’s Noorderlicht organiseren iedere maand het Kenniscafé: een ontmoetingsplek voor wetenschappers, studenten, journalisten en iedereen met interesse in wetenschap. De avonden vinden plaats in de eigen zaal van Debatcentrum Tumult aan het Domplein in Utrecht.

Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht