zaterdag 25 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Opening Winter Station: Meezingfestijn
Zaterdag 20 december 2008 t/m zondag 04 januari 2009


Origineel ingezonden persbericht


Ook dit jaar wordt Het Spoorwegmuseum weer omgetoverd tot Winter Station. Het startsein voor dit winter wonderland wordt gegeven op zaterdag 20 december om 13.00 uur met een grote winter Sing-Along. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te komen zingen met een groot aantal Utrechtse koren. Tussen het zingen door kunnen de kelen gesmeerd worden met gratis chocolademelk. Winter Station duurt tot en met 4 januari 2009.

Opening
Bij de opening zullen verschillende koren uit Utrecht en omgeving de krachten bundelen. Samen vormen zij één groot koor. Onder leiding van dirigent Paul Krijnen zullen kerstliederen ten gehore worden gebracht. Het is de bedoeling dat het koor zo groot mogelijk wordt. Daarom roepen we alle bezoekers op te komen meezingen. Iedereen is welkom, of je nu kunt zingen of niet. Tekstboekjes worden uitgedeeld.

IJsbaan
Tijdens Winter Station staat Het Spoorwegmuseum twee weken lang in het teken van nostalgie en romantiek. Het hele museum ondergaat daarvoor een metamorfose. Naast een winterse aankleding met kerstbomen, kerstkransen, lampjes etc. zal rondom de historische locomotief ‘De Grote Groene’ uit 1881 een kunstijsbaan worden aangelegd. Er kan dus geschaatst worden in het museum. Schaatsen zijn gratis te leen.

Optredens
Verder zijn er gedurende Winter Station door het hele museum diverse optredens. Zo brengen verhalenvertellers in Dickens kostuum het verleden tot leven, zijn er optredens van koren, blaaskapellen, harmonieën, orkesten en bands. Op de ijsbaan zijn er demonstraties kunstschaatsen en shorttrack. Iedere dag zijn er andere optredens en activiteiten.
Kijk op de website www.spoorwegmuseum.nl voor het programma per dag.

Voor de kinderen
Speciaal voor de kinderen speelt theatergroep ‘De Zingende Decoupeerzaag’ drie keer per dag de muzikale kindervoorstelling “Olga, de overwegwachteres”. Verder kunnen jonge bezoekers rondjes draaien op een historische draaimolen uit 1903, zijn er bijzondere verhalenvertellers, kan er geknutseld worden en kunnen de kleintjes zich laten schminken.

Stuur dit bericht door!Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht