woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Poetry Slam: Wereldkampioen komt naar Utrecht
Vrijdag 12 december 2008


Origineel ingezonden persbericht


Op vrijdag 12 december a.s. organiseert het Poëziecircus in poptempel Tivoli het zevende NK POETRY SLAM. Tien poetryperformers uit heel Nederland strijden in Utrecht om de landstitel. Het publiek en een vakjury, dit jaar bestaande uit Joost Prinsen, Piet Gerbrandy en Tjitske Jansen, bepalen samen wie er wint. Simon Vinkenoog, Neerlands godfather of slam, opent de avond. En wereldkampioen Poetry Slam Danny Sherrard vliegt speciaal over uit de VS om samen met de tien topkandidaten een bruisende performance neer te zetten. De band Skip Intro maakt dat de energie er de hele avond vanaf spat.

De zevende editie van het NK Poetry Slam wordt bijzonder spannend. Alexis de Roode, projectleider: ‘De tien allerbeste poetryslammers strijden met elkaar om de landstitel. Jonge dichters als de zeventienjarige Milla Braat staan zij aan zij met veteranen als Marlies Somers en Gijs ter Haar. Onze kritische juryleden staat garant voor een Slamkampioen waar Nederland trots op kan zijn.’ De vakjury bestaat uit acteur en kleinkunstenaar Joost Prinsen, dichter en oud-slammer Tjitske Jansen en criticus/dichter Piet Gebrandy. ‘Mensen die weten dat een gedicht staat of valt bij een goede voordracht.’

Special guest
De winnaar ontvangt een hoofdprijs van 1000 euro en de wisseltrofee, 'De Gouden Albatros', uit handen van Simon Vinkenoog. De kampioen vertegenwoordigt Nederland volgend jaar tijdens het World Slampionship in Parijs en krijgt een optreden tijdens de komende editie van Lowlands. Special guest is World Slampion Danny Sherrard. De Amerikaanse slammer mag zichzelf sinds het laatste wereldkampioenschap de beste poetry slammer ter wereld noemen.

Wat is een poetry slam?
Een poetry slam is voor dichters wat Idols is voor zangers. In drie minuten per ronde moeten de deelnemers publiek en jury overtuigen van hun talent. Een applausmeter bepaalt de publiekslieveling. De vakjury geeft punten en commentaar. De strijd eindigt in een battle waarin twee finalisten het rechtstreeks tegen elkaar opnemen. De vakjury én het publiek bepalen wie er wint. Kijk op You-Tube voor een impressie van NK Poetry Slam 2007.

NK Poetry Slam in Utrecht
Tijd: vrijdag 12 december, 20.00 - 23.30 u Plaats: Tivoli Oudegracht, Oudegracht 245, Utrecht.
Kaarten: 10.00 euro, www.ticketservice.nl, 0900-3001250, kassa Tivoli en vaste verkooppunten in Utrecht.
Websites: www.nkpoetryslam.nl, www.poeziecircus.nl

Stuur dit bericht door!Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht