dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Prijs voor kunstamateurs: expeditie 2009
Zondag 4 januari 2009


Origineel ingezonden persbericht


Hoeveel mensen dromen er niet van om als kunstenaar door te breken bij het grote publiek? Vanaf 4 januari 2009 krijgen alle amateurkunstenaars in de provincie Utrecht die kans! Kunstuitleen Utrecht en ZIMIHC huis voor amateurkunst organiseren voor de 2e keer in samenwerking met RTV Utrecht en Kade Ateliers: EXPEDITIE 2009, beeldende kunstprijs voor Utrechtse amateurkunstenaars. EXPEDITIE 2009 gaat op zoek naar Utrechts talent en beloont dit met professionele coaching, een masterclass en een tentoonstelling bij de Kunstuitleen Utrecht.

Iedere Utrechtse beeldend amateurkunstenaar kan zich vanaf zondag 4 januari 2009 via www.expeditie2009.nl met één werk inschrijven voor een voorronde bij één van de zeven kunstuitlenen in de provincie (Amersfoort, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Veenendaal, Woerden of IJsselstein). Uit het totaal aantal inzendingen selecteert de jury per kunstuitleen 15 deelnemers. Hun werk wordt tentoongesteld van 14 tot en met 28 maart bij een van de locaties. Een professionele jury kiest vervolgens per kunstuitleen één regionale finalist die doorgaat naar de finale-expositie.

Op weg naar de finale
Professionele kunstenaars coachen de zeven overgebleven deelnemers in het traject naar de finale-expositie toe. Zo krijgen ze uitleg over het maken van een goede portfolio en presentatie. Ook krijgen de deelnemers de kans om naast het ingezonden werk nog ander werk te exposeren.

De finale
De zeven finalisten exposeren van 9 tot en met 22 mei bij de Kunstuitleen Utrecht stad. Het publiek kiest uiteindelijk wie er van deze zeven finalisten de eerste, tweede of derde prijs wint. Tijdens de gehele expositie is er de mogelijkheid om te stemmen via de site van RTV Utrecht of ter plekke bij de Kunstuitleen Utrecht op de Maliebaan 42.

Inschrijving beeldende kunstprijs start 4 januari

www.kunstuitleen-utrecht.nl, www.expeditie2009.nl


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU
Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht