dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


5 mei 2009: Wat een rommel in Lombok
Dinsdag 5 mei 2009


Origineel ingezonden persbericht


Ook dit jaar zijn op 5 mei weer de jaarlijkse straatfeesten in de Utrechtse wijk Lombok. Honderden bewoners hebben de zolders weer opgeruimd, de kelders leeggehaald en verkopen hun tweedehands waar op de rommelmarkt. Straatorkesten zorgen voor de muziek en Speeltuin Bankaplein staat als vanouds bol van de activiteiten.

De rommelmarkt in de straten tussen de Abel Tasmanstraat, Kanaalstraat, Leidsekade en de Billitonkade is een van de drukste in de gemeente Utrecht. Duizenden bezoekers kijken van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag of er wat van hun gading bij ligt. Op de markt worden alleen tweedehands of zelfgemaakte spullen verkocht. Handelaren zijn niet welkom in de wijk.

Het programma voor de straatmuziek is op dit moment nog niet helemaal bekend, maar zeker is de komst van de Utrechtse band Sambacaxi. Deze groep laat al jaren op feesten, evenementen en festivals de Braziliaanse ritmes eruit knallen. Opzwepende muziek, gemaakt door ongeveer 15 tot 20 personen. Zij spelen op de percussie-instrumenten verschillende ritmes zoals samba, samba-reggea, timbalada en ciranda.

In de speeltuin laat Clown Joppie zich weer van zijn leukste kant zien. Ook kunnen kinderen prijzen winnen op de kinderkermis. Kakelbont Musicals, Sushma’s Dance Factory en Volksdansgroep Turquaz zorgen voor de optredens. Aan het slot van de dag is de finale van de kindertalentenjacht X-Factor.

Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht