zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Cinemuze: Charlie Chaplin programma
Zaterdag 18 april 2009


Origineel ingezonden persbericht


Zaterdag 18 april presenteert ’t Hoogt een Charlie Chaplin programma in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement als onderdeel van het Cinemuze programma.

In de familievoorstelling worden drie Chaplin films vertoond waarbij Maud Nelissen live de filmmuziek speelt op de Foto Player (ca. 1920), een instrument uit de collectie van het museum. Begin vorige eeuw verzorgde een ‘operator’ met de Foto Player muziek en geluidseffecten bij zwijgende films.

Cinemuze
Cinemuze staat voor de synergie tussen film en live muziek. Componisten laten zich inspireren door film of filmmakers door muziek. De composities en de films versterken elkaar maximaal en zorgen voor een unieke kijk- en luisterervaring. Dit jaar wordt Cinemuze georganiseerd door Theater Kikker, ’t Hoogt en het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement.

Maud Nelissen

Pianiste en componiste Maud Nelissen begeleidt de Chaplin films live met door haar voor deze films gecomponeerde muziek. Ze heeft een internationale reputatie verworven met het begeleiden van zwijgende films. Ze trad op tijdens festivals voor zwijgende films in o.a. Italië, waar zij samen met Chaplins eigen pianist-arrangeur Eric James een masterclass filmbegeleiding gaf. Op 18 april bespeelt Maud Nelissen de Foto Player (ca. 1920) die vroeger werd bediend door een ‘operator’, die op het moment suprème aan koorden trok om het publiek te trakteren op vogelgeluiden, toeters, bubbelend water en onweer en bliksem. Een spektakelstuk voor publiek, toen én nu! Het museum heeft de Foto Player in 2007 kunnen aankopen met steun van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.

Familievoorstelling

De voorstelling bestaat uit een programma met drie Charlie Chaplin films: Easy Street (1917), The Cure (1917) en The Rink (1916). In ‘The Rink’ is Chaplin een animator in een restaurant en gebruikt hij de lunchpauze om even te gaan rolschaatsen. Na een prachtig ballet op rolschaatsen krijgt Charlie een uitnodiging voor een feest bij de knappe Edna… ‘The Cure’ gaat over een dag in een kuuroord met Charlie. Hoewel alcohol streng verboden is, arriveert hij met een koffer vol sterke drank. In ‘Easy Street’ wordt Charlie aangenomen als politieagent. Zijn eerste opdracht is de orde te herstellen in Easy Street, waar de schurk Campbell de boel terroriseert. Drie komedies voor de hele familie!


Reserveren
Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Steenweg 6, www.museumspeelklok.nl . Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 15,-/ €12,-. Geschikt voor alle leeftijden. Reserveren tijdens kantooruren: 030-232 60 81.


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht