dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Dag van de Persvrijheid: Actie teken voor Tissa
Zondag 3 mei 2009


Origineel ingezonden persbericht


De actie ‘Teken voor Tissa’ staat centraal op 3 mei, de Dag van de Persvrijheid. In het centrum van Utrecht wordt iedereen gevraagd live op een groot spandoek een handtekening te zetten voor de vrijlating van de Sri Lankaanse journalist Jayaprakash Tissainayagam – beter bekend als ‘Tissa’. De actie is een initiatief van Free Voice in samenwerking met Amnesty international.

Op de Internationale Dag van de Persvrijheid wordt stilgestaan bij de belangrijke rol van onafhankelijke, pluriforme media en bij het feit dat maar 18 % van de wereldbevolking volledige persvrijheid kent. Tissa geldt als voorbeeld van al de journalisten in de wereld die bedreigd, gevangen gezet of zelfs vermoord worden voor het uitoefenen van het recht op persvrijheid. De al langer dan een jaar gevangen Tissa is zonder arrestatiebevel opgepakt op grond van een antiterreurwet.

De opening van de actie ‘Teken voor Tissa’ vindt plaats om 13:00 uur in het centrum van Utrecht. Pieter Broertjes – hoofdredacteur van de Volkskrant – zet daar als eerste zijn handtekening en bevrijdt een duif uit zijn kooi als symbool van de wens om alle gevangen journalisten in de wereld vrij te laten. Na de opening wordt iedereen opgeroepen zijn handtekening voor de vrijlating van Tissa te zetten. In Utrecht en in Groningen worden handtekeningen op straat verzameld. Op persvrijheid.nl kan iedereen nu al een digitale handtekening zetten. De handtekeningen worden later aangeboden aan de Sri Lankaanse ambassade.

Behalve de actie, vindt ook de landelijke bijeenkomst voor de persvrijheid op 3 mei plaats in Utrecht. Naast de Persvrijheidlezing worden daar ook de Persvrijheid Barometer 2009 en het onderzoek van prof. dr. Frank Bovenkerk naar bedreigingen van journalisten op reportage gepresenteerd. De organisatoren van de lezing zijn: Free Voice, NDP, NVJ, Het Persmuseum, Press Now en Radio Nederland Wereldomroep.

Pieter Broertjes start actie in Utrecht op 3 mei 13:00 uur

Meer informatie: www.persvrijheid.nl


Stuur dit bericht door!Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU
Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht