donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Eerste Utrechtse Moedernacht
Zaterdag 9 mei 2009


Origineel ingezonden persbericht


Op de vooravond van moederdag vindt er dit jaar voor het eerst een Moedernacht plaats in Utrecht. Jongeren uit Utrecht, tussen de 15 en 18 jaar, gaan door middel van breakdance, poetry slam en light graffiti aan de slag met het thema verminderen van moedersterfte. Dit alles is te zien en te beleven op zaterdagavond 9 mei van 19.00 tot 21.30 in club the Jam, Oudegracht a/d werf 97. Deze Utrechtse Moedernacht maakt deel uit van de landelijke Moedernacht in Rotterdam.

Dit jaar is de focus van de Moedernacht tienermoeders. Zij verdienen namelijk speciale aandacht: in een zojuist verschenen rapport van de Verenigde Naties staat dat meisjes die voor hun 15e zwanger raken 5 maal zoveel kans hebben daaraan te sterven dan vrouwen boven de 20 jaar. Elk jaar sterven er 70.000 meisjes tussen de 15 en 19 jaar aan complicaties bij zwangerschap. Daarom komen jongeren uit Utrecht op voor hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden en vragen op een unieke manier aandacht voor moedersterfte.

Moedersterfte moet in 2015 fors zijn afgenomen. Dat hebben de Verenigde Naties afgesproken in Millenniumdoel 5. Op Millenniumdoel 5 is van alle Millenniumdoelen nog de minste vooruitgang geboekt. Daarom moet het terugdringen van moedersterfte meer onder de aandacht gebracht worden. De Millenniumdoelen zijn acht afspraken om voor 2015 armoede de wereld uit te helpen. De afspraken zijn in 2000 ondertekend door 189 regeringsleiders.

U bent van harte uitgenodigd om op zaterdagavond 9 mei van 19.00-21.30 in club the Jam, Oudegracht a/d werf 97 te zien en te beleven hoe de jongeren met het thema verminderen van moedersterfte bezig zijn geweest. Ook is er een dancebattle op de sustainable dancefloor.

Op www.moedern8.hyves.nl kunt u meer informatie vinden en kunnen de jongeren zich nog inschrijven voor de diverse workshops.


Stuur dit bericht door!Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU
Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht