woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Expositie: Een ander daglicht in Hardebollenstraat
Woensdag 15 april 2009 t/m woensdag 20 mei 2009


Origineel ingezonden persbericht


Sophies Kunstprojecten presenteert EEN ANDER DAGLICHT(3). De etalage expositie is van 15 april tot 20 mei te bezichtigen in de Hardebollenstraat (rosse buurt), op nummer 1,8 en 13 in het centrum van Utrecht. Hoewel de kunstwerken doorlopend te zien zijn komen ze in de avonduren het meest tot hun recht. Deze derde editie toont een foto, een beeld en twee installaties van kunstenaars die werken vanuit een soortgelijke fascinatie.

Op nummer 1 is het werk 'Zweven in de Hardebollenstraat' van Lenneke van der Goot te zien. Met geel crépe-tape zijn de ramen van de gevel dichtgeplakt, waarbij de afbeelding van een zwevend mensfiguur is uitgespaard. Zweven duidt niet alleen op de merkwaardige fysieke positie van een lichaam in een ruimte, maar ook op een innerlijk proces waarin gevoel voor richting ontbreekt. Met de tekening wordt de aandacht gevestigd op een moment van verstilling en afzondering. Het raam vormt als drager van het werk een letterlijke verbinding tussen de binnen- en buitenwereld. Het geeft een nieuwe betekenis aan deze interactie, op een plek waar decennia lang prostitutie is geweest en men niet alleen veel naar buiten keek, maar ook naar binnen.

www.lennekevandergoot.nl
Op nummer 8-links, bevindt zich de 'Hang man' van Chantal van Heeswijk, een levensgroot, figuur van keramiek, jute, boekweitdoppen en pastelkrijt. De figuur gaat licht voorovergebogen door het leven heen, staat stil en overdenkt nogmaals de definitie van geluk.

Chantal over haar werk: 'Mijn handen worden aan het werk gezet en er ontstaat een eigen werkelijkheid. Ik moet ze goed in de gaten houden want als de ideeën beginnen te groeien, groeien ze vaak sneller dan dat ik ze bij kan houden. Op dit moment hangen mijn keramische beelden aan de muur en lopen tekeningen door elkaar heen.'

www.ikbenchantalvanheeswijk.nl


Op nummer 8-rechts staat de video-installatie 'Unsleep' van Danielle van Vree. 'Unsleep' is een verstilde choreografie voor twee slapende mensen, te zien op twee monitoren. Het werk van Danielle van Vree bestaat uit performance, video en video-installatie. Deze werken gaan over de betekenis van gebaren en handelingen, beweging, stilstand en herhaling en de context waarbinnen deze betekenissen gehanteerd en gemanipuleerd worden. In 'Unsleep' zorgt de verdubbeling van de beelden voor een gelaagdheid in ruimte en in tijdsbeleving waardoor de handeling van de personages een nieuwe betekenis krijgt.

www.daniellevanvree.nl


Op nummer 13 hangt de foto 'Wake up or watch out' van Gertie van Nuenen. Een foto van 150 x 100 cm met een beeld waar droomelementen, dagresten, kinderlijke herinneringen en associaties elkaar ontmoeten. De foto's van Gertie van Nuenen tonen wat zich bevindt op de grens tussen particulier en publiek, het zelf en de ander, reeel en virtueel. De vervreemdende werking van de gebruikte beeldtaal brengt een verborgen werkelijkheid naar boven.

gertie-van-nuenen.exto.nl


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU
Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht