woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Expositie: Een nieuwe wereld op straat
Vrijdag 1 mei 2009 t/m maandag 01 juni 2009


Origineel ingezonden persbericht


Straatverhalen uit Tuindorp, Tuinwijk, Tuindorp–Oost, Voordorp en Overvecht.
Beeldend kunstenaar Francine Claassen is met leerlingen van het Gerrit Rietveld College, studenten theater en beeldend van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en theatermaker Maureen Baas in het najaar van 2008 gestart met het project ‘Een nieuwe wereld op straat’. De eindresultaten zijn er nu en zijn onder andere de maand mei te zien in een fotocollage in bibliotheek Overvecht, Gloriantdreef 1 Utrecht.

Het project draait om straatverhalen over het alledaagse. Plaats delict: de wijken rondom het Gerrit Rietveld College (GRC) in Utrecht. Bewoners uit de wijken Tuindorp, Tuindorp-Oost, Tuinwijk, Voordorp en Overvecht vertelden over hun dierbare voorwerpen (emmer, stoel, afwasborstel). De voorwerpen zijn vervolgens in een andere context geplaatst waardoor er nieuwe verhalen zijn ontstaan.

De GRC Leerlingen hebben onder ‘leiding’ van 3e jaars- HKU studenten verschillende performances uitgevoerd met behulp van deze voorwerpen.
De performances en kleine optredens werden gefilmd en gefotografeerd. Het materiaal is verwerkt tot verschillende tentoonstellingen.

Van 1 mei t/m 1 juni 2009 wordt in bibliotheek Overvecht een collage van foto’s gepresenteerd van de huisbezoeken én de performances met de huishoudelijke voorwerpen op straat. Daarbij is ook een documentaire te zien van het project. Uniek aan deze tentoonstelling is een fantasiebeest van 3 meter die is samengesteld van het grof vuil uit de wijken rondom het Gerrit Rietveld College. Op het grof vuil zijn de interviews van de buurtbewoners verwerkt waarin zij spreken over hun geconditioneerde handelingen in hun huis.
Zeker een kijkje waard dus!

www.bibliotheek-utrecht.nl


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht