zaterdag 25 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Hulp bij verwerking relationeel geweld
Dinsdag 2 juni 2009


Origineel ingezonden persbericht


Fiom Utrecht, onderdeel van Stichting Stade, begint op 2 juni 2009 weer met de verwerkingsgroep relationeel geweld. In de groep komen vrouwen bijeen die te maken hebben gehad met geweld in hun relatie.

Wat is er gebeurd? Hoe heeft het kunnen gebeuren? En wat kan ik doen om herhaling te voorkomen? Die vragen komen aan de orde in zestien bijeenkomsten in Utrecht. De reeks bijeenkomsten wordt onderbroken in de zomervakantie en eindigt 24 november 2009.

Inwoners van de stad Utrecht, Nieuwegein, Zeist, Eemnes en Utrechtse Heuvelrug kunnen deelnemen aan de verwerkingsgroep relationeel geweld. Meer informatie en aanmelden: Fiom Utrecht, telefoon 030-2361761 (Jacolien Teekman / Annemarije Bousema), e-mail fiom@stichtingstade.nl, www.stichtingstade.nl. Meld u zo spoedig mogelijk aan.

65.000 meldingen
Het aantal meldingen van huiselijk geweld neemt toe, in 2007 registreerde de politie in Nederland bijna 65.000 incidenten van huiselijk geweld. In zeven op de tien gevallen is huiselijk geweld gericht op de (ex-)partner en is er dus sprake van relationeel geweld. De meest kwetsbare groepen zijn de vrouwelijke partner en de vrouwelijke ex-partner. (bron: Advies- en onderzoeksgroep Beke, 2008)

Fiom Utrecht
Fiom Utrecht biedt hulpverlening rondom zwangerschap, adoptie en seksueel geweld in de stad Utrecht en een aantal regiogemeenten. Fiom Utrecht is een onderdeel van Stichting Stade, organisatie voor welzijnswerk en hulpverlening in Utrecht. De activiteiten van Stichting Stade lopen uiteen van onderwijshulpverlening en hulp aan thuisloze jongeren tot mantelzorgondersteuning en maaltijdservice. Meer informatie: www.stichtingstade.nl


Stuur dit bericht door!Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU
Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht