woensdag 22 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


KinderTheaterWeek: De Zandtovenaar’
Dinsdag 5 mei 2009 t/m vrijdag 08 mei 2009


Origineel ingezonden persbericht


Iedere schoolvakantie organiseert Cultuur19 de KinderTheaterWeek. Op dinsdag 5 mei, donderdag 7 mei en vrijdag 8 mei kun je daarom weer genieten van een aantal mooie theatervoorstellingen voor het hele gezin. Vaste locatie is de Theaterzaal in Brede School ’t Zand. Bioscoop ’t Zand, iedere eerste woensdag van de maand, valt deze keer op 6 mei, ook in meivakantie. Dat betekent gegarandeerd een vakantie zonder verveling!

Op dinsdag 5 mei gaat de KinderTheaterWeek van start met een voorstelling die in Brede School ’t Zand bijzonder op zijn plek is: ‘De Zandtovenaar’ van Gert van der Vijver (alle leeftijden). De Zandtovenaar strooit, veegt, schuift en brengt op magische wijze zand tot leven! Voor je ogen ontstaan levensechte dieren en de mooiste vormen. De Zandtovenaar is bekend van zijn eigen televisieprogramma bij KRO’s Kindertijd, maar hem in het echt aan het werk zien is natuurlijk veel spannender!
Woensdag 6 mei worden er tijdens Bioscoop ’t Zand weer twee spannende films vertoond in Brede School ’t Zand. Deze keer zijn dat ‘High School Musical 3: Senior Year’ (alle leeftijden, aanvang 13.30) en ‘Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi’ (vanaf 6 jaar, aanvang 16.00 uur). Beide films zijn Nederlands gesproken.
Donderdag 7 mei speelt Niels Brandaan Cotterink de voorstelling ‘Ridders en een kippenbot’ (vanaf 6 jaar). Deze verhalenverteller is onder andere bekend van zijn voorstelling ‘Stoere Broer’. Deze keer neemt hij je mee naar het land Oegroep en de aloude strijd tussen de ridders Bolderkar en Wiezerik. Beiden zouden niets liever willen dan elkaars land veroveren en koning worden. Lukt het Pepijn, de trouwe dienaar van Ridder Bolderkar, beide ridders tot bedaren te brengen?
Het vrolijke circustheaterduo Meatball & van de Camp sluit op 8 mei de KinderTheaterWeek af met ‘Verrukkelijke Vuilnismannen’ (alle leeftijden). In deze voorstelling laten Ko en Lou, twee ras-echte Utrechtse circusartiesten, zich inspireren door de mannen van de straat: vuilnismannen. Ze presenteren u een komisch milieuspektakel vol vervaarlijke salto’s, de sterke-man-op-man AcroKlikotruc en veel vuilnismannensouplesse. Na afloop kunnen de kinderen zelf aan de slag in de Open Piste!

De KinderTheaterWeek en Bioscoop ’t Zand worden georganiseerd door Cultuur19 en vinden beide plaats in de Theaterzaal van Brede School ’t Zand (Pauwoogvlinder 20, Utrecht). Reserveren kan door te mailen naar reserveren@cultuur19.nl (u krijgt een bevestiging per mail retour) of te bellen met (030) 2992839. Entree voor de KinderTheaterWeekvoorstellingen op 5, 7 en 8 mei bedraagt 7 euro (U-pashouders krijgen 1 euro korting op vertoon van pas). Alle theatervoorstellingen beginnen om 15.00 uur en duren ongeveer een uur. Entree voor Bioscoop ’t Zand op 6 mei bedraagt 3,50 euro. De films beginnen om 13.30 uur en om 16.00 uur.
Gereserveerde kaartjes dienen tenminste 15 min voor aanvang te zijn opgehaald bij de kassa van Brede School ’t Zand. Hierna vervallen de reserveringen. Er kan niet gepind worden.

Meer informatie en routebeschrijving is te vinden op www.cultuur19.nl.

Stuur dit bericht door!Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU
Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht