zaterdag 25 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Lezing: Australische filmmaker Rolf De Heer
Dinsdag 28 april 2009


Origineel ingezonden persbericht


De Australische filmmaker Rolf De Heer komt naar Nederland en geeft op dinsdag 28 april een lezing in het AAMU. Hij maakte films als The Tracker (2002) en Ten Canoes (2006). De films kregen zowel in Australië als in Europa lovende recensies. De Heer zal in zijn lezing in gaan op de rol die de Aboriginals in zijn films hebben en tevens een nieuw project bespreken dat een vervolg is op Ten Canoes en dat hij uitvoert uit in nauwe samenwerking met de Yolngu clan van Ramingining in Arnhemland.

De film The Tracker speelt zich af in 1922. Drie mannen waaronder een politieman (Gary Sweet) zijn samen met een Aboriginal spoorzoeker (The Tracker, David Gulpilil) op jacht naar een Aboriginal man die verdacht wordt van moord. De film werd gedraaid met een kleine crew op locatie in Zuid-Australië. Voor bepaalde scenes werden schilderijen gebruikt van kunstenaar Peter Coad die ze op locatie maakte. David Gulpilil won een Australian Film Institute Award voor zijn rol.

Ten Canoes werd bekroond met maar liefst zes Australian Film Institute Awards en kreeg tijdens het filmfestival in Cannes de speciale Juryprijs. Ten Canoes is de eerste film waarin geheel in een Aboriginal taal gesproken wordt en was een van de best bezochte films in Australië in 2006. Ook hierin speelt David Gulpilil, die onlangs nog te zien was in Baz Luhrmanns Australia, een cruciale rol als verteller van het verhaal. Deze gaat over twee periodes uit het verleden en is een verhaal in een verhaal. In Arnhemland gaan tien Aboriginal mannen in zelfgemaakte kano’s op jacht naar ganzeneieren. Een van de jagers is de jonge Dayindi die verliefd is op een van de vrouwen van zijn oudere broer. Om hem duidelijk te maken wat de traditionele wetten hierover zeggen, vertelt zijn broer hem onderweg een oud verhaal dat zich in een ver verleden afspeelt.

Datum lezing : dinsdag 28 april
Locatie : AAMU, Oudegracht 176, Utrecht
Aanvang : 20.00 uur (deuren open 19.30 uur)
Toegang : € 10 (lezing + museumbezoek + gratis drankje)
Reserveren : gezien beperkt aantal plaatsen graag aanmelden via info@aamu.nl


Stuur dit bericht door!Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht