donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Lustrum LAFF: Latin American Film Festival
Donderdag 7 mei 2009 t/m vrijdag 15 mei 2009


Origineel ingezonden persbericht


Regisseur Walter Salles opent het festival met zijn nieuwe speelfilm LINHA DE PASSE. Het Latin American Film Festival (LAFF) viert van 7 tot en met 15 mei zijn vijfde editie. Het jaarlijkse festival, dat de hoogtepunten van de Latijns-Amerikaanse cinema van het afgelopen jaar vertoont, vindt plaats in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Ter ere van de jubileumeditie organiseert het festival daarnaast dagelijks een openlucht voorstelling op het Ledig Erf. LINHA DE PASSE (2008) van Walter Salles, bekend van onder andere DIARIOS DE MOTOCICLETA (The Motorcycle Diaries), opent het festival. Salles is hierbij als gast aanwezig.

Walter Salles
De jubileumeditie opent met LINHA DE PASSE (2008) van Walter Salles (Brazilië). In deze film proberen vier broers zich staande te houden in de favela’s van één van de hardste, meest chaotische steden in de wereld: São Paulo. In 2008 leverde deze film Salles en zijn coregisseur Daniela Thomas een nominatie op voor de Palme d’Or tijdens het filmfestival in Cannes. Vrouwelijke hoofdrolspeelster Sandra Corveloni sleepte hier de Best Actress Award in de wacht. Salles is onder het grote publiek vooral bekend van DIARIOS DE MOTOCICLETA (The Motorcycle Diaries) en CENTRAL DO BRASIL. Alle drie de films zijn in een speciaal programma rondom de regisseur op het festival te zien.

5 jaar LAFF
Het LAFF vertoont sinds 2005 de beste producties uit en over Latijns-Amerika. Jaarlijks tonen meer dan zestig actuele speelfilms, korte films en documentaires de culturele en cinematografische rijkdom van het continent. Via de dagelijks talkshows en vraaggesprekken met en door filmmakers of filmdeskundigen maakt het publiek kennis met al wat de Latijns-Amerikaanse cinema te bieden heeft. Daarbij is er op het festival een belangrijke rol voor muziek en dans, zoals tijdens het slotfeest LaFFiesta, dit jaar in Tivoli.

Voor deze jubileumeditie vertoont het LAFF als aanvulling op de programmering in het Louis Hartlooper Complex (LHC) dagelijks een gratis voorstelling in de buitenlucht. Voor het LHC, op het Ledig Erf, kan het publiek gedurende het festival iedere avond genieten van de hoogtepunten van vijf jaar LAFF.

Het festival wordt op 15 mei afgesloten met de uitreiking van de Latin Angel Awards aan de Beste Speelfilm volgens de jury, Beste Speelfilm volgens de jongerenjury en Publieksprijzen voor Speelfilm en Documentaire.

De kaartverkoop voor het LAFF start op vrijdag 1 mei 2009. Kaarten zijn uitsluitend te koop aan de kassa’s van het Louis Hartlooper Complex, dagelijks van 11.00 tot 22.00 uur. Telefonisch reserveren kan op 030-2320450.

Het volledige programma is te vinden op www.laff.nl.


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht