donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Reünie Praethuys: 10e en laatste keer
Zondag 12 april 2009


Origineel ingezonden persbericht


Op 12 april opent ’t Praethuys in IJsselstein definitief voor de laatste keer zijn deuren om oud-bezoekers nog één keer terug te laten gaan in de jaren ’80 en ’90. De Praethuys Reünie beleeft hiermee haar 10-jarig jubileum.

Voor veel 30-plussers uit Utrecht, IJsselstein, Nieuwegein en omstreken is het inmiddels bijna een traditie geworden: op eerste paasdag even helemaal uit je dak gaan op de hits van vroeger. Naast het veroveren van de dansvloer, heeft deze avond vaak nog een ander doel: het weerzien van oude bekenden. “Maar ook voor mensen die nooit eerder in ’t Praethuys zijn geweest, is de Praethuys Reünie gegarandeerd een gezellige avond uit”, vertelt de organisatie. “In de beginjaren kwamen echt alleen oud Praethuysbezoekers op het feest af, maar de wat jongere mensen uit de leeftijdscategorie 25-30 kijken tegenwoordig ook jaarlijks uit naar het feest waar gezelligheid de boventoon voert. Het feest biedt voor ieder wat wils; in de benedenzaal draaien de vaste dj’s Willow (Marco Verheul) en Austin (Rob Houwers) hits en videclips uit de jaren ’80 en ’90 en in de bovenzaal brengen de dj’s Frido en Pepe-M (Peter Middelkoop) houseclassics ten gehore.”

’t Praethuys is ontstaan uit een bruin café dat begin 1900 door de familie van Nes is gestart. Het café had toen nog geen naam. Op een dag hadden klanten een bordje op de muur gespijkerd met de naam ’t Praethuys. Vanaf die dag was dat de naam van het café waar alleen gekletst werd en geen muziek te horen was. Op 17-jarige leeftijd heeft John van Nes het café van zijn vader overgenomen en er een klein dansvloertje in gebouwd.

Na 23 jaar, in 1996, heeft John van Nes de deuren van ’t Praethuys gesloten. Hij verkocht zijn bedrijf aan de Lopikse broers Johan en Theo Pouw. Zij lieten het pand verbouwen en gingen verder onder de naam The Shaker, later Just4U. In 2006 nam een Nieuwegeinse horecaondernemer de zaak over. Hij transformeerde de discotheek onlangs tot uitgaansgelegenheid MidPoint IJsselstein.

De Praethuys Reünie vindt plaats in MidPoint IJsselstein (voorheen t’ Praethuys), Weidstraat 11. Meer informatie via www.praethuysreunie.nl.


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht