woensdag 22 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Rondleiding Art Nouveau: Sierlijke krullen en gevels als kunstwerken
Zondag 3 mei 2009


Origineel ingezonden persbericht


Wandel mee en ontdek de zwierige lijnen, die de Art Nouveau kenmerken. Aorta-gids Wineke Hiddema leidt u langs verschillende panden in Utrecht, waar veelal de welgestelden hun gevels lieten ombouwen tot een waar kunstwerk.

De gracieuze vormen van de Art Nouveau, ofwel Jugendstil (1890-1914), vind je door heel Europa: van de ingangen van de Parijse metro en de Eifeltoren tot de Grand Cafés in Praag en het woonhuis van de architect Victor Horta in Brussel. Ook in Utrecht heeft deze stroming zijn sporen nagelaten, zoals te zien is bij apotheek De Liefde in de Voorstraat en Hotel Noord Brabant aan Vredenburg.

Art Nouveau architecten beschouwden de gevel als een kunstwerk. De gevel werd een affiche, die een representatie vormde van wat zich binnen afspeelde. De oude winkel in de Zadelstraat onderstreept dit principe met aapjes in de hoefijzerbogen en flamingo’s in de bonte tegeltableaus.


Inschrijving en informatie: van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich opgeven via tours@aorta.nu maar ook telefonisch of aan de balie. S.v.p. erbij vermelden of u in het bezit bent van een U-pas, studentenpas, 65+-pas, CJP-pas of dat u Vriend van Aorta bent”,
Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.

Architectuurcentrum Aorta is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030) 2321686.

Zondag 3 mei 2009
Aanvang: 11.00 uur
Vertrek: Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14
Kosten: 7,50 euro per persoon (6,25 euro voor Vrienden van Aorta, studenten, U-pas, 65+ en CJP).
Duur: 1 ½ uur

De rondleiding maakt deel uit van het rondleidingenprogramma van Architectuurcentrum Aorta langs (moderne) architectuur en landschapsarchitectuur in Utrecht. Het programma staat op onze website www.aorta.nu .


Stuur dit bericht door!Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht