dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Slagwerk: de Japanse groep Yamato
Zondag 26 april 2009


Origineel ingezonden persbericht


Op 26 april presenteren de drummers én drumsters van de Japanse slagwerkgroep YAMATO hun nieuwe show MATSURI – FIESTA in de Stadsschouwburg Utrecht. De groep is op tournee door Nederland en op 29 plaatsen te zien.

De titel van de nieuwe show is afkomstig van het woord Matsuru wat zoveel betekent als tot de goden bidden. In de Japanse cultuur speelt slagwerk al eeuwenlang een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij festiviteiten en religieuze gebeurtenissen. Matsuri is het feest rondom de aanroeping van de goden en hier mag de drum als middelpunt van de rituelen niet ontbreken.

Het Japanse slagwerk werd in de westerse wereld geïntroduceerd door groepen als Kodo en Ondekoza. In 1993 richtte de virtuoze taikodrummer Masa Ogawa een eigen gezelschap op: Wadaiko Yamato, nu YAMATO, The Drummers of Japan. Als de groep niet op tournee is, wonen en werken de leden in het dorpje Asuka, vlakbij de voormalige hoofdstad van Japan - Nara. Voor Japanners geldt de directe omgeving van Asuka als kiem van de Japanse beschaving, aangezien Asuka de eerste hoofdstad (592 tot 645) van het toenmalige Japan was.

Traditie en nieuwe vormen: YAMATO brengt de eeuwenoude taiko, de traditionele Japanse drum, in een hedendaagse vormgeving. Wereldwijd hebben al meer dan één miljoen mensen, van alle leeftijden, kleuren, culturen en gezindten, zich laten meeslepen door de opwindende ritmes van deze uiterst gedisciplineerde groep van vijf mannen en vijf vrouwen.

Hun vorige show SHIN-ON – Heartbeat, was wereldwijd een groot succes. In SHIN-ON gaven de trommelaars met volledige overgave het ritme van het leven weer. MATSURI – FIESTA! kan gezien worden als een voortzetting met ‘Heartbeat’ het ritme van het leven als basis.

Interactie staat voor de drummers van YAMATO centraal. Ze zoeken tijdens de 90 minuten durende show steeds contact met het publiek door kleine komische acts te mengen met opzwepende ritmes. Uiteindelijk kan het niet anders, de zaal krijgt energie van de drummers en omgekeerd. Zo ontstaat een fascinerende wisselwerking, die oneindig door kan gaan.

Laat Matsuri beginnen!


‘If you’re looking for inspiring drumming and infectious dance rhythms you’ll be disappointed. This is much much more.’ (Guardian)

‘Pure Energy meets spiritual high’ (The Scotsman)


Stuur dit bericht door!Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht