donderdag 23 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Wereld Malaria Dag: Stadhuisbrug hangt vol met klamboes
Zaterdag 25 april 2009


Origineel ingezonden persbericht


JCI Utrecht (de voormalige Junior Kamer) zal op zaterdag 25 april, op Wereld Malaria Dag, de Stadhuisbrug in Utrecht volhangen met klamboes om aandacht te vragen voor JCI Nothing But Nets. JCI Nothing But Nets is het landelijke goede doel van JCI Nederland in samenwerking met de VN. Het project houdt in het inzamelen van geld om daarmee klamboes te kunnen kopen. Deze klamboes schenken we aan kinderen in Sierra Leone om hen daarmee te beschermen tegen de gevolgen van malaria.

“JCI Utrecht wil ook een bijdrage leveren in de strijd tegen malaria. Het is gewoon niet voor te stellen dat een mug twee miljoen dodelijke slachtoffers per jaar maakt. En hoe eenvoudig het is om een leven te redden, alleen maar door het kopen van een net”, aldus Erik Groen, voorzitter van JCI Utrecht.

JCI Utrecht heeft de handschoen opgepakt om een bijdrage te leveren aan malaria de wereld uit. Op 25 april zal de Stadhuisbrug in Utrecht volhangen met klamboes. Hiermee willen we de aandacht vestigen op malaria en de mogelijkheid om een bijdrage te leveren om deze ziekte de wereld uit te helpen. Het winkelend publiek wordt deze dag gevraagd om machtigingskaarten in te vullen.

Elke machtigingskaart is goed voor één net en drie levens!! JCI, het netwerk voor jonge ondernemende mensen die een positieve verandering in de maatschappij teweeg willen brengen, is al 50 jaar actief in Nederland en kent 100 lokale afdelingen. “De investering van € 7,50 per klamboe is maar gering”, aldus Groen “bovendien kan voor dit bedrag het transport worden geregeld en krijgen mensen ter plaatse goede voorlichting over hoe het net te gebruiken is.

In Afrika slapen de kinderen vaak bij elkaar. Hierdoor redt één klamboe wel drie levens.” Op zaterdag 25 april 2009 is het wereldmalaria dag. Op deze dag zal JCI overal in het land activiteiten organiseren voor het goede doel Nothing But Nets. JCI Utrecht zal vanaf 10 uur ‘s ochtends tot 17 uur aanwezig zijn op de stadhuisbrug.

Voor meer informatie over de actie: www.jci.nl, www.nothingbutnets.net
Junior Chamber International (JCI)
JCI is een wereldwijd netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende mensen tot 40 jaar. De missie van JCI is het creëren van positieve verandering in de maatschappij door een actieve opstelling van de leden waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. De organisatie heeft geen politieke of religieuze achtergrond. JCI telt meer dan 165.000 leden in ruim 114 landen en 6.000 lokale afdelingen. Junior Chamber International Nederland telt bijna 2.300 leden verdeeld over 100 afdelingen.Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht