dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


BoodschappenPlusBus: Goed geregeld! Nu in de hele stad
Ingezonden


Ouderen en gehandicapten in de hele stad Utrecht kunnen nu gebruikmaken van de BoodschappenPlusBus. De bus brengt mensen die niet meer zelfstandig boodschappen kunnen doen naar winkelcentrum, tuincentrum of bestemming voor een dagje uit.

Vrijwillige chauffeurs en gastvrouwen/gastheren begeleiden de maximaal zeven passagiers per rit. Stichting Stade houdt op dinsdag 18 augustus een bijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor dit vrijwilligerswerk. Wie dat wil, kan een stukje rijden in de bus. De bijeenkomst vindt plaats bij Stichting Stade, Pieterskerkhof 16 in Utrecht, van 10.00 uur tot 12.30 uur (aanmelden gewenst).

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en wordt in Utrecht gesubsidieerd door de gemeente Utrecht. In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is de bus al enkele jaren een succes. Het project wordt daar uitgevoerd door Zuwe Welzijn Ouderen.

Stichting Stade kreeg dit voorjaar subsidie van de gemeente Utrecht om ook een BoodschappenPlusBus op te zetten. Aanvankelijk was het idee om alleen het noordelijk deel van Utrecht te bestrijken. Aangezien er diverse verzoeken kwamen van passagiers uit het zuidelijk deel van Utrecht om mee te mogen met de bus, heeft de gemeente Utrecht toestemming gegeven het werkgebied uit te breiden. Nu kunnen ouderen en gehandicapten uit heel Utrecht dus mee met de BoodschappenPlusBus.

Meer weten?
Wilt u mee met de BoodschappenPlusBus? Of wilt u vrijwilliger worden?
Neem dan tijdens kantooruren contact op met Arend Wesdijk van Stichting Stade, telefoon 030- 236 17 43, e-mail bus@stichtingstade.nl. Meer informatie vindt u op www.stichtingstade.nl. Woont u in Vleuten-De Meern of Leidsche Rijn, neem dan contact op met de BoodschappenPlusBus van Zuwe Welzijn Ouderen, telefoon 677 31 31 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur)

Over Stichting Stade
Stichting Stade biedt veelal hulp en ondersteuning aan inwoners van de stad en de provincie Utrecht. Die hulp loopt uiteen van mantelzorgondersteuning en maaltijdservice tot jongerenopbouwwerk en hulpverlening aan slachtoffers van seksueel geweld of seksuele uitbuiting. Meer informatie: www.stichtingstade.nl


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht