zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Culturele Zondag: Muzikale Botenparade
Zondag 2 augustus 2009
Origineel ingezonden persbericht


CULTURELE ZONDAG MUZIKALE BOTENPARADE

De Utrechtse Oudegracht kent inmiddels een traditie: de Muzikale Botenparade. Voor de zevende keer varen op zondag 2 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur vijf muziekboten door de Oudegracht. Ook dit jaar bestaat het programma uit een grote variatie muzikale hoogstandjes: Christiaan Kuyvenhoven, Charlie Dée, Arts The Beatdoctor, Mdungu en Bettie Serveert. Traditiegetrouw is deze Culturele Zondag gratis toegankelijk.

VAN GITAARPOP TOT WERELDMUZIEK

Bettie Serveert is sinds begin jaren negentig één van de meest bekende rockgroepen van Nederlandse bodem. Met een mix van melodieuze en bij vlagen ruwe en verrassend stevige gitaarpop, zorgen ze voor een rockende afsluiting op de Oudegracht. Charlie Dée geeft een intieme, swingende en bruisende blik op het leven van Joni Mitchell, één van de meest invloedrijke singer-songwriters van de afgelopen decennia. Een combinatie van folk, pop, avant-garde, jazz en zelfs wereldmuziek op drijft voorbij op boot nummer twee. Wereldmuziek met haar wortels in Afrika en invloeden van over de hele wereld komt van Mdungu, de beste Afrikaanse band uit Nederland. Vanaf half drie drijven ze door het Utrechtse water.

VAN KLASSIEK TOT HIPHOP

De jonge Nederlandse pianist Christiaan Kuyvenhoven gaf, na het winnen van de derde prijs van het prestigieuze Internationaal Franz Liszt Pianoconcours, veel concerten in Nederland en speelde van Algerije tot Duitsland en van Trinidad & Tobago tot Frankrijk, China en de Verenigde Staten. En op 2 augustus op de eerste boot van de Muzikale Botenparade! Niet alleen deze klassieke pianist trad op in het buitenland, ook de Utrechtste hiphopscene wordt in het buitenland goed vertegenwoordigd door Arts The Beatdoctor. In Utrecht heeft hij nauwe banden met Habek en hij werkte samen met Skiggy Rapz, The Proov en niemand minder dan Pete Philly. De hoogste tijd dus dat heel Utrecht kennismaakt met de vooruitstrevende en wereldklasse hiphop van Arts The Beatdoctor op boot nummer vier.

PLEKJE LANGS DE GRACHT

Elke muziekboot vaart ca. 1,5 uur door de Oudegracht. Er zijn zeven locaties waar de boten het beste te beluisteren zijn: Ledig Erf, Weesbrug, Vismarkt, Stadhuisbrug, Drieharingstraat, Rembrandt Bioscoop en Weerdsluis. Let op: de vaarroute is tegengesteld aan die van vorig jaar. Kijk voor meer informatie en de laatste programmawijzigingen op www.culturelezondagen.nl.


Stuur dit bericht door!Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU
Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht