donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


De wereld binnen handbereik vanuit het ziekenhuisbed
Origineel ingezonden persbericht


Infotainment systeem brengt multimedia aan ziekenhuisbed

TV kijken, radio luisteren, bellen en internetten, vanaf dinsdag 7 juli 2009 kunnen patiënten dat allemaal, en meer, vanuit het ziekenhuisbed. In het UMC Utrecht wordt dan namelijk het infotainment systeem feestelijk geopend in het bijzijn van Jan Kimpen, voorzitter Raad van Bestuur Universitair Medisch Centrum Utrecht en Manuel Venderbosch, presentator van het TV programma afslag UMC Utrecht.

Voordelen
“Met één druk op de knop heeft de patiënt de wereld nu binnen handbereik” zo vat Jan Kimpen de voordelen van het infotainment systeem voor de patiënt kernachtig samen. Met het infotainment systeem wil het UMC Utrecht zorgen dat de overgang van thuis naar het ziekenhuis voor patiënten zo soepel mogelijk verloopt. Het haalt de buitenwereld binnen waardoor de patiënt zich minder geïsoleerd voelt van het vertrouwde, sociale netwerk thuis.
“Het is een nieuwe en logische stap naar een meer patiëntgerichte zorgomgeving. Hierbij staan gastvrijheid en hoogstaande zorg centraal ” aldus de voorzitter RvB.

Gebruiksgemak
Het infotainment systeem bestaat uit een goed leesbaar touch screen dat met een vinger bediend kan worden. Zo nodig kan gebruik worden gemaakt van een toetsenbord en natuurlijk is het systeem ook uitgerust met een telefoonhoorn. Het hoofdmenu is overzichtelijk ingedeeld en bestaat uit drie hoofdonderwerpen; contact, ontspanning en informatie.

Gratis dienst
Het UMC Utrecht onderscheidt zich van andere ziekenhuizen door het infotainment systeem aan te bieden bij alle 818 bedden in het ziekenhuis. De diensten worden gratis aangeboden met uitzondering van bellen met mobiele nummers en het buitenland.

Toekomst
Behalve ontspanning en informatie biedt het infotainment systeem op termijn ook tal van voorlichtings- en communicatiemogelijkheden. Zo kan de patiënt betrokken worden bij het zorgproces door de mogelijkheid te bieden om het eigen elektronisch patiëntendossier in te zien. Ook het uitkiezen van je ontbijt, lunch of diner en het inzien van de catalogus van de patiëntenbibliotheek behoort tot de mogelijkheden.


Stuur dit bericht door!Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht