vrijdag 21 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Expositie KidsKunst: 'ASOkunst! - de Dialoog'
Donderdag 9 juli 2009 t/m maandag 31 augustus 2009


Origineel ingezonden persbericht


In het 10e jaar dat KidsKunst bestaat, vormt de tentoonstelling "ASOkunst! - de Dialoog" het hoogtepunt van een manifestatie waarbij kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar beeldende kunst ontdekken als vrijetijdsbesteding. Verliefd zijn, verdriet hebben, samen plezier hebben, pesten of gepest worden, ruzie met vrienden, boos zijn. Hoe voelt dat en hoe verbeeld je dat? Welke AS(s)Ociaties heb je daarbij? '

Deze vragen vormden het uitgangspunt voor een unieke samenwerking tussen de kinderen en kunstenaars. De kinderkunstenaars schilderen over hun leven en gaan via hun werken een dialoog aan met het publiek over het leven in de oude wijken.

Beeldende kunstenaars verzorgden in de afgelopen maanden voor KidsKunst workshops in de wijken, in buurthuizen. "De confrontatie van diverse culturen is heel inspirerend en geeft enorm veel energie", typeert een van de kunstenaars de samenwerking tussen de kunstenaars en de kinderen. Op speelse wijze en onder professionele leiding van het sociaal cultureel werk, tracht KidsKunst een brug te vormen tussen beeldende kunstenaars en jeugd in achterstandswijken.

De workshops in Utrecht werden geleid door Hanna van Doornum, Marloes Wijtsema, Iman Agaev, Saskia Huetink en Verena Willemse. Zij ondersteunden de kinderen actief in hun ontdekkingstocht naar kunst waarbij inspraak en eigen initiatief van de kinderen belangrijk was. De kids schilderen immers hun eigen beeld.

Het verbeelden van al deze gevoelens gaat gepaard met een intens gebruik van kleur. Dit sluit daarom goed aan op de huidige tentoonstelling "Kleur Bekennen" in het AAMU waarin diversiteit en een enorme kleurexplosie te zien is in het werk van zo'n 40 verschillende, toonaangevende Aboriginal kunstenaars. Kleur is voor deze kunstenaars een element van kracht en van wezenlijk belang.

Het laat zien dat kleur niet per se een synoniem voor vrolijkheid is, maar evenzeer pijn en verdriet uitdrukt. Verschillende werken tonen een intrigerende mix van westerse stijlen met motieven uit de traditionele Aboriginal schilderkunst.

"ASOkunst! - De Dialoog" vindt gelijktijdig plaats in Utrecht, Amersfoort, Rotterdam en Haarlem. In totaal doen ruim 300 kinderen mee. De hyvespagina asokunst.hyves.nl toont een fotoverslag van de workshops. In Utrecht werkt KidsKunst dus samen met het AAMU dat graag de gelegenheid biedt om het werk van de kinderen deze zomer tentoon te stellen.

AAMU
Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst
Oudegracht 176
3511 NP Utrecht
T 030 2380100
W www.aamu.nl

Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht