zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Fototentoonstelling: 'Sporen van Smaragd'
Donderdag 16 juli 2009 t/m zondag 16 augustus 2009
Ingezonden persbericht


Donderdag 16 juli om 15.00 is de officiële opening van de fototentoonstelling ‘Sporen van Smaragd’. De tentoonstelling toont een overzicht van het ‘oude Indië’ en het moderne Indonesië langs en rondom het spoor. De foto’s zijn tot en met 16 augustus te zien in Het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Al in 1867 werd op Java de eerste spoorlijn geopend. In 1941 lag er meer dan 7000 kilometer aan spoor- en tramlijnen, waarvan ongeveer 1900 kilometer op Sumatra. Indonesië heeft dus een rijke spoorhistorie. Nederlandse ingenieurs waren nauw betrokken bij de bouw en aanleg van veel stations en bruggen.

In de archieven van Het Spoorwegmuseum zijn veel historische foto’s van het Indonesische spoor bewaard gebleven. Michiel van Ballegoijen de Jong, auteur van ‘Spoorwegstations op Java’ en ‘Stations en spoorbruggen op Sumatra’, heeft een mooie selectie samengesteld van deze foto’s en van foto’s uit zijn eigen archief. Vrij naar Multatuli, die Indië omschreef als ‘een gordel van smaragd’, is de tentoonstelling ‘Sporen van Smaragd’ genoemd.

‘Sporen van Smaragd’ is de opmaat voor de jaarlijkse Pasar Perron in Het Spoorwegmuseum die dit jaar plaatsvindt op 14, 15 en 16 augustus. Zie ook op www.spoorwegmuseum.nl voor meer informatie.
Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU
Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht