dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


MEE bus: Nu ook op De Plantage
Woensdag 15 juli 2009
Origineel ingezonden persbericht


De MEE infobus staat woensdag 15 juli van 10.00 tot 12.00 uur op de Plantage bij de markt. Iedereen met een beperking, handicap of chronische ziekte kan in de MEE infobus terecht voor informatie en advies. Een gratis gesprek met een professionele consulent van MEE, dicht bij u in de buurt. U kunt in de bus terecht met vragen over bijvoorbeeld vakantie, vrije tijdsbesteding, wonen of dagbesteding.

Enthousiast
De consulenten van de MEE infobus zijn erg enthousiast. ‘Mensen zijn erg benieuwd wat er in de bus te doen is. De oranje bus valt op, zeker als er bij mooi weer parasols op staan, en dat roept ook nieuwsgierigheid op: wat zou dat zijn? Het werken op de infobus is spannend omdat je van tevoren niet weet welke vraag mensen gaan stellen. Dit vraagt veel creativiteit. Maar we kunnen ter plekke informatie zoeken via internet en onze brochures, en mensen laten zien welke mogelijkheden er zijn.’

Meer weten
Soms zeggen mensen: ‘Ja wij kennen MEE al! Een paar weken geleden hebben jullie mij informatie gegeven.’ Of: ‘Ik werk in de kinderopvang en ben benieuwd naar wat jullie voor ons kunnen betekenen.’ En ook wel eens: ‘Ik ben particulier verpleegkundige en nu ik jullie hier toch zie staan wil ik graag meer van jullie organisatie weten.’

Tips en ideeën
Het unieke van de bus is dat je mensen die nauwelijks weten wat er mogelijk is, in korte tijd gratis tips kan geven waar ze ook daadwerkelijk iets mee kunnen.
Terwijl ze op weg zijn naar de winkel, loopt een echtpaar langs de bus waarvan de vrouw chronisch ziek is. Zij zijn door de chronische ziekte van mevrouw al jaren niet meer op vakantie geweest. De consulent vraagt wat voor wensen ze hebben. Gezamenlijk wordt er een gids bekeken. Het echtpaar is duidelijk onder de indruk van wat de mogelijkheden zijn. Ze gaan met informatie weg en komen zonodig nog terug als ze er niet uit komen.

Wanneer?
Nieuwsgierig geworden? De MEE infobus komt op woensdag 15 juli in Utrecht,
op De Plantage, bij de Markt van 10.00 tot 12.00 uur.


Stuur dit bericht door!Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht