zaterdag 25 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Ondernemen 2.0: Praat mee over actieplan 2010 KvK
t/m donderdag 20 augustus 2009


Origineel ingezonden persbericht


Ondernemers in de regio’s Utrecht en Rivierenland kunnen meepraten over de plannen van de KvK Midden-Nederland in 2010. Als jaarthema heeft de KvK gekozen voor ‘Ondernemen 2.0 – Kiezen voor Kansen’. De KvK wil in 2010 ondernemers helpen succesvol de economische crisis door te komen en te werken aan herstel. De revolutie in digitale informatie en communicatie biedt daartoe ongekende mogelijkheden.

Nieuwe ontwikkelingen dagen ondernemers uit. De economische tegenwind is voor velen een ware krachtmeting. Bovendien willen ondernemers klaar zijn voor straks, als de economie weer uit het dal kruipt. Maar er zijn ook nieuwe maatschappelijke, sociale, ecologische en technologische ontwikkelingen. Op veel terreinen vindt verdergaande schaalvergroting plaats. Ontwikkelingen op het gebied van internet zetten traditionele manieren van zakendoen op zijn kop.

Tegelijkertijd ontstaan er volop kansen voor ondernemers. Steeds meer ondernemers ontdekken nieuwe mogelijkheden voor samenwerking. Nieuwe netwerken ontstaan en komen snel tot bloei. Mede dankzij internet worden nieuwe businessmodellen mogelijk, die snel winstgevend kunnen zijn. Geheel nieuwe bedrijfstakken ontstaan, zoals de gaming-industrie.

Door de nieuwe uitdagingen en kansen begint zich een vernieuwde vorm van ondernemerschap af te tekenen. Kenmerkend voor het ‘2.0 ondernemerschap’ zijn bijvoorbeeld de innovatieve inzet van internet en het toepassen van nieuwe netwerken en van daaruit samenwerkingsvormen tussen bedrijven onderling. Maar ook bijvoorbeeld tussen kennis- en onderwijsinstellingen en bedrijfsleven. Midden-Nederland is een regio die - als het gaat om vernieuwend ondernemerschap - voorop loopt, met bijvoorbeeld hoogontwikkelde zakelijke dienstverlening, een bloeiende creatieve bedrijfstak en met talloze netwerken die de economische structuur versterken.

De KvK stimuleert de versterking van de regionale economie en ontwikkelingen die bijdragen aan vernieuwend ondernemerschap. Door mee te denken met ondernemers, te adviseren, te informeren, te ondersteunen en door te faciliteren bij verder innoveren, onder meer door ook zelf haar ondernemersinformatie digitaal, open en interactief aan te bieden. Daarnaast zet de KvK de webmogelijkheden optimaal in, zoals het digitale ondernemersnetwerk Hallo!.

Het Actieplan wordt tot 21 augustus aan ondernemers voorgelegd om te toetsen of het aansluit op hun behoeften. Het plan is te vinden op kvk.nl. Daarna wordt het ter goedkeuring voorgelegd aan het bestuur.


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU
Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht