dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Rioolfestival: Opening metrolijn van Utrecht C.S naar de Dom
Zaterdag 18 juli 2009 t/m dinsdag 21 juli 2009


Origineel ingezonden persbericht


De nieuwe metrolijn van het Centraal Station naar de Dom wordt binnenkort in gebruik genomen. Van 18 tot 21 juli 2009 zijn de metrotreinen te horen via het riool in de Zadelstraat in Utrecht. Dit unieke geluidsproject draagt de naam ‘SewerFest [030]’ en wordt gerealiseerd vanuit de ‘Zadelbar’, Zadelstaat 22 te Utrecht.

Wat iedere stad wil hebben!
Tijdens dit vierdaagse project zal in Utrecht de (horror-)geschiedenis van rond het jaar 1600, een hedendaagse dierentuin met sprookjes, de Tour de France, een wereldhaven en een ondergronds metronetwerk rijk zijn, inclusief metrostation.


NOTE: Het rioolfestival ‘SewerFest [030]’ is onderdeel van ‘Europa Cantat Utrecht’, een 10-daags festival in Utrecht voor zangers en koren uit de hele wereld. [17-26 juli]


Het geluidsproject ‘SewerFest [030]’ kan op verschillende manieren worden ervaren. "In de eerste plaats door publiek dat al winkelend verrast zal worden door de ondergrondse geluiden die opstijgen, of je kunt er even speciaal voor gaan zitten, bijvoorbeeld rondom één van de vele putjes, om even te genieten”, aldus het organiserend rioolteam van de stichting rioolFest te Hilversum.

Initiator Willem Davids: “Het idee is even simpel als uniek. De geluidsbron, het hart van het festival, is een speciale luidsprekerconstructie die in een hoofdbuis van het riool is geplaatst. Het geluid in die buis kan geen kant op en zal zich moeten verplaatsen door het rioolsysteem, om op te stijgen uit alle hierop aangesloten afvoerputjes. Die gaan als luidsprekers fungeren. ”

Met dit concept reist de stichting rioolFest de wereld over om het slechte imago van het riool te verbeteren. Davids: “Het is een groot succes, ik ben gestart in Hilversum, volgend jaar draaien we in Canada, de mondiale rioolwereld staat op z’n kop.”

Website en programma: www.rioolfest.nl E-mail: info@rioolfest.nlStuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht