zaterdag 25 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Singing City: Utrechtse ambtenaren en krachtwijkbewoners
Zaterdag 18 juli 2009


Origineel ingezonden persbericht


In het internationale festival Europa Cantat zijn op zaterdag 18 juli de Nederlandse koren aan de beurt. Zij maken van Utrecht een ‘Singing City’. Overal in de stad wordt gezongen op deze zaterdag. Primeur: een koor van zingende ambtenaren en drie krachtwijkkoren.

‘Singing City’ opent om 13.00 uur met een concert in de Catherinakathedraal aan de Lange Nieuwstraat van vier bijzondere Utrechtse gelegenheidskoren. The Civil Servants is een honderdkoppig koor van Utrechtse gemeenteambtenaren, -raadsleden en wethouders. De komst van EUROPA CANTAT naar Utrecht inspireerde hen om samen een gevarieerd liedrepertoire in te studeren.

Ook de bewoners van de krachtwijken Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen zijn gaan zingen. In Overvecht en Zuilen sloten bewoners zich aan bij bestaande wijkkoren - Popkoor Zuilen, en De stem des Volks (Overvecht) - en in Kanaleneiland werd een heel nieuw gelegenheidskoor opgezet. Ook in de krachtwijken van Utrecht is hard gestudeerd op het repertoire: de koren laten horen en zien dat zingen verbroedert en dat het ook hier mogelijk is om mensen enthousiast te krijgen hun talenten te ontplooien.

Wie geen tijd heeft om naar het concert te komen, kan tijdens het boodschappen doen overal muziek horen. Tussen 13.30 – 15.30 uur treden op vier podia in Hoog Catharijne koren op, tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er optredens in de winkelcentra Kanaleneiland, Overvecht, Lunetten en Rocade.

Ook in enkele Utrechtse zorgcentra komen koren optreden. Vanaf 16.00 uur is het feest op het Domplein. Daar treden achtereenvolgens de band Close Focus op, een groep percussionisten en om 22 uur de Ale Möllerband uit Zweden met wereldmuziek.

Meer info over Festival Europa Cantat van 17 tot 26 juli 2009: www.europacantatutrecht.nl.


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht